Direct naar hoofdmenu / zoekveld

info

Welkom op de site van de KA!

De Kunstacademie beeld-muziek-woord, de KA!, behoort tot het Deeltijds Kunstonderwijs, DKO. Dit is onderwijs gegeven na school- of werktijd, ’s middags, ’s avonds en in het weekend.

Onze Kunstacademie verzamelt de domeinen Beeld/Media, Muziek en Woord/Beweging onder één dak. Dit heeft het grote voordeel dat je als leerling kunt proeven van en kiezen uit verschillende kunstvormen.

De gesprekken tussen leerling en leerkrachten-kunstenaars en vooral de persoonlijke begeleiding leiden tot inzichten en kennis waardoor actief bezig zijn met een kunstvorm een ware passie wordt.

Elke leerling krijgt een traject uitgetekend op zijn of haar maat en gedragen door een professioneel lerarenteam dat instaat voor kwaliteitsvolle vorming: je leert technieken en methodes, je schaaft aan wat je nog niet zo goed kan en je verfijnt wat je al onder de knie hebt.

 

Naast verdieping in het ambacht en de kundigheid bieden de lessen ook verbreding. Ze brengen jou in contact met nieuwe stromingen, hedendaagse trends en moderne tendensen.

Het feit dat in onze KA! verschillende kunstdomeinen gehuisvest  zijn, biedt ook ruimte voor onderlinge samenwerking, creatieve experimenten of nieuwe projecten.

Zo worden de lessen aan onze KA! alleen maar boeiender en uitdagender.

 

De hoofdschool van onze Kunstacademie is gelegen in het centrum van Eeklo, op de ABC-site, het culturele hart van de stad en vlot bereikbaar. Een ruime gratis parkeergelegenheid zorgt voor een gemakkelijke toegankelijkheid.

Daarnaast vind je ook filialen van onze KA! in Waarschoot en Zomergem.

 

In alle locaties kom je terecht in klassen en ateliers die comfortabel en degelijk uitgerust zijn. Dit staat mee borg voor een kwalitatief kunstonderwijs.

Kortom: je creatieve talenten ten volle ontplooien … dit kan in onze KA!

 

Download hier de Beleidsvisie van de KA! 

 

Download hier het academiereglement (pdf)

 

Roos Lauwaert

Directeur Algemeen/Beeld

 

Aureel Heirman

Directeur Muziek

 

Patrick Mahieu

Directeur Woord

Nieuwsgierig?

Kijk dan voor meer informatie verder op deze site of beter nog, kom eens langs en ervaar zelf de sfeer en de energie in onze Kunstacademie!
De infofolder schooljaar 2018-2019 is te verkrijgen op het secretariaat.

 

 Zoeken

Uitgelicht

facebook
Pastoor De Nevestraat 26, Eeklo
tel 09 | 218 27 50
kunstacademie@eeklo.be

blog KA!

Nieuwsbrief KA!