Direct naar hoofdmenu / zoekveld

In Eecloosche Velden

Gezinsbond Eeklo organiseert, in samenwerking met de Kunstacademie Beeld Muziek Woord, zaterdag 17 november op een toch wel indrukwekkende wijze een evocatie die het einde van de Eerste Wereldoorlog in Eeklo in beeld brengt. Hiervoor kan de Gezinsbond rekenen op de medewerking van honderden medewerkers en uitvoerders, afkomstig uit tal van verenigingen, maar ook gewone sympathisanten.

 

De optocht start om 17 uur. Onderweg, voornamelijk in de Koning Albertstraat, houdt de statige stoet halt om op diverse historisch belangrijke locaties een evocatie op te voeren. De optocht eindigt in de Jachthaven. Bij aankomst volgt er dan een plechtige herdenking van de Eeklose gesneuvelden.

Nadien, vanaf 19.15 uur, brengen verschillende Eeklose verenigingen activiteiten rond de jachthaven. Anderhalf uur later, om 20.45 uur, start een Volksfeest om het einde van de Eerste Wereldoorlog te vieren.

 

Stap mee!

De Gezinsbond en het stadsbestuur roepen de Eeklonaren op om zich bij de optocht aan te sluiten, liefst in klederdracht uit die tijd. Kaarsen en fakkels zijn toegelaten, maar een zaklamp mag natuurlijk ook.

De bewoners langs het parcours worden gevraagd om kaarsen voor ramen en deuren te plaatsen en de woning te bevlaggen.

 

Het parcours is volledig toegankelijk voor buggy's en rolwagens, vergeet bij het parkeren niet dat je vanaf het eindpunt (Jachthaven) nog moet terugkeren. Volg tijdens de optocht steeds de instructies van de ordediensten en de stewards.

 

Info op www.gezinsbondeeklo.be 

 

In Eecloosche Velden Zoeken

Uitgelicht

facebook
Pastoor De Nevestraat 26, Eeklo
tel 09 | 218 27 50
kunstacademie@eeklo.be

blog KA!

Nieuwsbrief KA!