Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / bestuur&diensten / De Zuidkaai / Agentschap Integratie en Inburgering

Agentschap Integratie en Inburgering

Bent u van buitenlandse afkomst? Woont u nog niet lang in Vlaanderen? Of verblijft u hier al langer, maar hebt u nog veel vragen over onze samenleving? Bent u ingeschreven in een van de 64 gemeenten van de provincie Oost-Vlaanderen (behalve Gent)?

 

Het Agentschap Integratie en Inburgering (voormalige werking Inburgering en Huis van het Nederlands) heet u van harte welkom. Neem gerust contact op met de trajectbegeleiders van ons loket te Eeklo. Zij kunnen u een inburgeringstraject aanbieden, dat bestaat uit een aantal cursussen, waaronder Nederlands en individuele begeleiding. Dit programma kan u helpen om gemakkelijker uw weg te vinden in onze maatschappij. Aan het einde van uw inburgeringstraject bezorgt uw trajectbegeleider u een attest van inburgering. 

 

Het Agentschap Integratie en Inburgering voert het Vlaamse inburgerings- en integratiebeleid uit en richt zich zowel op burgers, diensten als het beleid. We organiseren oa. inburgeringtrajecten voor nieuwkomers en andere personen met een buitenlandse herkomst. Lees meer op www.inburgering.be

 

Ook iedereen die Nederlands wil leren kan bij ons terecht voor informatie over cursussen Nederlands (NT2). In een gesprek of een test zoeken we uit welke cursus geschikt is. We werken samen met het volwassenenonderwijs. Zelf organiseren we geen taalcursussen.

 

Agentschap Integratie en Inburgering

Zuidmoerstraat 136/4

9900 Eeklo

(Welzijnscampus De Zuidkaai)

 

tel. 09 321 86 00 voor algemene info of een afspraak (Inburgering) of 09 218 17 70 (Nederlands leren)

Zonder afspraak welkom elke dinsdag van 9 tot 11.30 uur (Inburgering)  of 14 tot 18.30 uur (Nederlands leren)

 


Zoeken