Direct naar hoofdmenu / zoekveld

dienst omgeving

website dienst omgeving

 

De dienst omgeving is open op:

dag

voormiddag

 namiddag

maandag

9 tot 12.30 uur (ook telefonisch)

14 tot 16 uur (enkel telefonisch)

dinsdag

gesloten

gesloten

woensdag

gesloten

gesloten

donderdag

gesloten

gesloten

vrijdag

9 tot 12.30 uur (ook telefonisch)

gesloten 
vogelgriep
 
Mededeling dinsdag 17 juli 

Pseudovogelpest vastgesteld

Op 16 juli 2018 is de ziekte van Newcastle (pseudovogelpest) vastgesteld in Eeklo. Rond deze haard heeft het FAVV een beschermingsgebied ingesteld met een straal van 500 meter.
Alle hobbyhouders in dit beschermingsgebied moeten binnen de 7 dagen al hun pluimvee of duiven (met uitzondering van eenden, ganzen en dwergkwartels) tegen de ziekte van Newcastle laten vaccineren, tenzij u een attest van vaccinatie, uitgevoerd tijdens de laatste drie maanden, kan voorleggen.
 

Wat is de ziekte van Newcastle?

Het virus kan alle vogelsoorten treffen, maar de ene vogelsoort is gevoeliger dan de andere. Een besmetting met het virus maakt de vogels erg ziek (zenuwsymptomen, suf zitten, minder eten, spijsverteringsstoornissen en ademhalingsproblemen) en zorgt zelfs voor een aanzienlijke sterfte.
Het Newcastle virus is totaal ongevaarlijk voor de mens. De consumptie van eieren, kippenvlees en kippenproducten vormt dan ook geen enkel risico.

Hoe kan je je kippen beschermen?

Het is belangrijk om je kippen zo goed mogelijk te beschermen tegen de ziekte. Hou daarom rekening met onderstaande maatregelen:

  • Contact met andere kippen vermijden.
  • Contact met wilde vogels vermijden:  Aangezien de ziekte momenteel in zowat het hele land opduikt, wordt het virus ook verspreid door wilde vogels. Het virus wordt overgedragen bij direct contact met besmette vogels, via besmet voeder en drinkwater. Vandaar dat het verstandig is om ervoor te zorgen dat de wilde vogels niet bij het voeder en het water van je kippen kunnen. Het is aan te raden om het drinkwater en het kippenvoer onder een dakje te zetten en eventueel een net boven je hok te hangen.
  • Momenteel is het aankopen, het ruilen en het tentoonstellen van pluimvee verboden. Deze maatregel moet ervoor zorgen dat er geen besmet pluimvee in je kippenhok brengt. Stel dus de aankoop van nieuwe dieren uit.
  • Laat geen andere pluimveehouders toe in je kippenhok.
  • Vaccineer je pluimvee: Tegen de ziekte van Newcastle kan je vaccineren. Voorkomen is beter dan genezen. Neem hiervoor contact op met een dierenarts.
 
Om gevat te kunnen reageren wordt er een inventaris opgemaakt van alle particuliere houders van pluimvee en vogels in het beschermingsgebied. Woont u in dit gebied? Reageer dan onmiddellijk en vul het inventarisatieformulier in, u vindt dit terug via deze link.
 
Meer informatie over de ziekte van Newcastle vindt u via deze link.

 

De bewoners binnen het beschermingsgebied kregen een bewonersbrief op dinsdag 17 juli, deze brief vindt u terug via deze link.
 


 Vergeet die stedenbouwkundige vergunning en die milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in 1 keer aanvragen via het Omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning. Het Omgevingsloket is een digitale toepassing van de Vlaamse overheid waar je een aanvraag digitaal kan samenstellen, indienen en opvolgen. Alle informatie over de omgevingsvergunning en het loket vind je op www.omgevingsloket.be
 
Sinds 15 januari is er een vereenvoudigde versie van het loket beschikbaar, nl. de ‘snelinvoer’. Daarmee kun je eenvoudige werken op en rond een gebouw aanvragen, zoals het bouwen van een veranda en aanbouwen van een carport. 
 
Heb je een vraag over de toepassing of een probleem met het samenstellen van uw aanvraag in het digitale loket? Contacteer dan de helpdesk van de Vlaamse overheid via e-mail of op tel. 015 45 45 91. De helpdesk kan je beter helpen wanneer ze kan meekijken op jouw scherm. Daarvoor kan je het gratis programma Teamviewer op je pc installeren vooraleer je de helpdesk contacteert.
Heb je eerder een inhoudelijke of juridische vraag over de omgevingsvergunning of de procedure? Stuur dan een mail naar omgevingsvergunning@vlaanderen.be


U kan voor het volgende bij de dienst Omgeving terecht:

 

Aanvragen

Aanvragen 

 

Vergunningen

Openbaar onderzoek - omgevingsvergunningen

 

 

 

 

 

Meldingen 

Meldingen 

 

 Subsidies en premies 

Subsidies en premies 

 

 

 

 

 

Activiteiten en acties 

Activiteiten en acties 

 

Informatie 

Algemene informatie 

 

 

 

 

 

Ophaalkalender

Ophaalkalender 2018 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

omgeving

Stadskantoor

Industrielaan 2

9900 Eeklo

e-mail: omgeving@eeklo.be 

 

omgevingsambtenaar: Dirk Waelput (specialisatie ruimtelijke ordening)

omgevingsambtenaar: Sabine De Clerck (specialisatie ruimtelijke ordening)

tel. 09 218 28 40 

 

omgevingsambtenaar: Ben Caussyn (specialisatie milieu)

tel. 09 218 28 20

 

Eeklo op Facebook - @stadEeklo op Twitter

open maandag en vrijdag van 9 tot 12.30 uur en op maandag enkel telefonisch van 14 tot 16 uur 

 

 

Grote kaart


Zoeken