Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Handhavingsweek

van 18 tot en met 24 september 2017.

Het project Mooimakers van de Vlaamse overheid pakt uit met een ‘Handhavingsweek’ van 18 tot 24 september. Het is de bedoeling om volgende week massaal te sensibiliseren en zo nodig te beboeten om sluikstorten en zwerfvuil een halt toe te roepen.

 

Ook stad Eeklo is actief bezig met het sensibiliseren van burgers. Eeklonet zorgt ervoor dat de stad er proper bij ligt. Eeklonet heeft geen sanctioneringsbevoegdheid, daarom volgden zij een opleiding omtrent professioneel communiceren rond handhaving zwerfvuil en sluikstorten. Eeklonet sensibiliseert de burgers door hun te wijzen op hun rechten en hun plichten.  Eeklonet gaat steeds de eigenaars aanmanen aan de hand van een flyer in de brievenbus, die flyer verwijst naar het politiereglement.

 

Tijdens de handhavingsweek zal Eeklonet ook een positieve boodschap uitdragen. Eeklonet wil graag de ‘duim omhoog’ steken voor de burgers die hun trottoir wel mooi onderhouden. Daarom zullen zij tijdens de handhavingsweek de burgers actief gaan bedanken aan de hand van een flyer. De burgers met een vuil trottoir zullen binnen enkele weken ook nog eens bezocht worden, zodat Eeklonet hun kan bedanken voor de geleverde inspanningen bij een proper trottoir. 

 

De vrijwilligers van stad Eeklo organiseren een grote zwerfvuilactie op zaterdag 23 september. De bedoeling is om met zoveel mogelijk vrijwilligers de stad zo proper mogelijk te maken. 

Vrijwilligers kunnen trouwens steeds materiaal aanvragen, dit krijgen zij gratis ter beschikking van de milieudienst. Het materiaal omvat: knijpers, handschoenen, vuilniszakken en een fluohesje. Een dertigtal vrijwilligers gaat iedere week op pad in Eeklo om samen met Eeklonet het straatbeeld proper te houden. Ook voor deze vrijwilligers steekt stad Eeklo de ‘duim omhoog’. 

 

Handhavingsweek flyer 

 

Handhavingsweek 2017 


Zoeken