Direct naar hoofdmenu / zoekveld

herbruikbare luiers

babyluier

Rond herbruikbare luiers zijn er heel wat misverstanden; ze zijn ouderwets, brengen veel werk mee, zijn niet effectief en zijn duur in aanschaf. Enkel dit laatste is juist; herbruikbare luiers vragen een begininvestering. In zijn totaliteit echter bespaart u minstens € 300 voor uw eerste kind! Bij een tweede kindje wordt het financieel voordeel natuurlijk nog groter. De investering hebt u al na 1 jaar terug.

 

Het is ook zo dat herbruikbare luiers 1 extra wasbeurt per week vergen. Ook dient u de baby vaker te verschonen nl. 6 x i.p.v. 5 maal per dag. Er is planning en organisatie noodzakelijk en het gebruik van katoenen luiers vergt 1,5 uur extra per week. Herbruikbare luiers zijn ook dikker dan wegwerpluiers. De grote voordelen van herbruikbare luiers wegen echter sterk op tegen deze weinige minpunten!

 

Herbruikbare luiers zijn allereerst milieuvriendelijk. Eén baby laat een afvalberg van meer dan 1 ton wegwerpluiers achter = 1 huisvuilzak/week = 4 à 6 % van totale afvalberg in ons land!

  •  Herbruikbare luiers zijn niet meer te vergelijken met de 'doeken' van vroeger. Herbruikbare luiers bestaan voornamelijk uit katoen en hebben dezelfde vorm als wegwerpluiers. De katoenen voorgevormde luiers hebben ook een velcrosluiting. U kan ook eventueel een papieren inlegger gebruiken voor de stoelgang. De luiers kunnen gewoon meegewassen worden met de rest van de was. De vuile luiers kunnen bewaard worden in afwachting van de was. Wanneer het kindje naar de kribbe gaat, bestaat er een handige herbruikbare zak, waar de verzorgsters de vuile luiers in kunnen bewaren om deze 's avonds met de ouders terug mee te geven.
  • Baby’s die herbruikbare luiers gebruiken zijn dikwijls sneller zindelijk dan baby’s die wegwerpluiers dragen.
  • Herbruikbare luiers zijn comfortabel en zacht en bevatten geen chemische stoffen. Luieruitslag bij wegwerpluiers komt bij 61 % van baby’s voor. Bij baby’s die herbruikbare luiers gebruiken komt luieruitslag slechts 7,1% voor!

 

Voor meer info: milieudienst: tel: 09/218.28.38

of via e-mail: bernardine.van.waeyenberghe@eeklo.be

 

 
Zoeken