Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / bestuur&diensten / stadsdiensten / Subsidies en premies / Subsidie voor het onvruchtbaar maken van huiskatten

Subsidie voor het onvruchtbaar maken van huiskatten

De stad Eeklo voorziet een tussenkomst voor gezinnen van de stad om hun huiskat onvruchtbaar te maken. Vul hiervoor het aanvraagformulier in.

Jaarlijks belanden honderden ongewenste kittens in dierenasielen, waarvoor vaak geen nieuw baasje wordt gevonden. Elk jaar moeten er dan ook meer dan 10.000 katten noodgedwongen geëuthanaseerd worden, wegens een gebrek aan ruimte en adoptanten. Andere ongewenste kittens worden door hun baasje op straat achtergelaten, met een hard zwerversbestaan tot gevolg.

Help mee deze problemen voorkomen en laat uw huiskatten onvruchtbaar maken. De stad betaalt tot 1 juli 2019 een deel van de kosten terug. Een subsidie bedraagt 30 euro voor de sterilisatie van een kattin en 15 euro voor de castratie van een kater.

 

Aanvraag subsidie van 1 juli 2018 tot en met 1 juli 2019

Druk bij interesse het formulier 'Aanvraag subsidie onvruchtbare huiskatten' af, vul deze in en zorg dat het formulier ondertekend en afgestempeld bij de dienst omgeving terechtkomt. 

Meer informatie: subsidiereglement onvruchtbare huiskatten.

 

Nieuw besluit

Op 1 april 2018 gaat er een nieuw besluit in werking wat betreft de sterilisatie en castratie van huiskatten. Vanaf dat moment moet de eigenaar zijn kat laten steriliseren/castreren voor de leeftijd van 5 maanden als deze na 31 maart 2018 is geboren. Katten die voor die datum en na 31 augustus 2014 geboren zijn, worden uiterlijk op 1 januari 2020 gesteriliseerd/gecastreerd. 

 

 

Subsidie onvruchtbaar maken van huiskatten 


Zoeken