Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / bestuur&diensten / stadsdiensten / KGA (Klein Gevaarlijk Afval)

KGA (Klein Gevaarlijk Afval)

kga 480px 

Wordt elke eerste zaterdag van de maand (indien feestdag: tweede zaterdag) ingezameld van 9 tot 12 uur ter hoogte van het recyclagepark, en de tweede of derde woensdag van de onpare maanden van 15 tot 17 uur op de parking aan de sporthal. Sommige KGA’s worden eveneens op het recyclagepark ingezameld: batterijen, frituurolie en motorolie. Vervallen geneesmiddelen moeten naar de apotheker teruggebracht worden.

Meng nooit de gevaarlijke stoffen en laat ze zoveel mogelijk in de originele verpakking.

 

U kan op volgende dagen uw KGA kwijt:

 • elke eerste zaterdag van de maand van 9 tot 12 uur aan het recyclagepark. In 2018 is dit op 7 april, 5 mei, 2 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september, 6 oktober, 3 november & 1 december.
 • op de volgende woensdagen van 15 tot 17 uur aan de parking aan de sporthal (Burg. Lionel Pussemierstraat): 16 mei, 18 juli, 12 september & 14 november.

 

 

WAT KAN?

WAT KAN NIET!

Resten van verf, chemicaliën, batterijen, TL-lampen, spuitbussen en houders onder druk, frituur- en motorolie, vetten (frituurvet, smeermiddelen), injectienaalden (verzamelen in een naaldbox).

Gasflessen (contacteer de verdeler), explosieven (contacteer de politie), radioactieve stoffen (contacteer de milieudienst), vervallen geneesmiddelen (breng ze naar de apotheker).

 

Wat als u uitzonderlijk grote hoeveelheden KGA meebrengt naar een wijkinzameling?

Hou rekening met volgende punten:

 1. Er kan enkel KGA van huishoudelijke oorsprong aangeboden worden.
  Normaal gezien is de inhoud van de KGA-box (de groene milieubox) voldoende om het KGA van een gezin te stockeren in de periode tussen de inzamelingen.
  Grote hoeveelheden KGA van bedrijfsmatige oorsprong zijn niet welkom bij de wijkinzamelingen!

 2. Grote recipiënten (bijvoorbeeld verfemmers) die KGA hebben bevat, maar niet in de KGA-box kunnen, mogen apart aangeboden worden.

 3. Mocht iemand bij een inzameling een grote hoeveelheid KGA willen aanbieden, dan moet de stad hiervan op voorhand op de hoogte worden gebracht.
  De milieudienst kan dan via IVM de ophaalfirma laten verwittigen dat op de voorziene ophaaldag voldoende ruimte moet voorzien om de grotere hoeveelheid KGA mee te nemen.
  De inwoner die op de ophaaldag de grotere hoeveelheid KGA aanbiedt, zal dan een acceptatiebonnetje moeten invullen op het ogenblik van afgifte van het KGA aan de KGA-wagen.

 

Als door omstandigheden de KGA-wagen toch vol zit en u het KGA niet kan afgeven, verwittig dan het gemeentebestuur. 

Laat in geen geval het KGA achter op de plaats van inzameling, want dat is sluikstorten en kan geverbaliseerd worden. Het is op de koop toe gevaarlijk en milieuonvriendelijk.

 

Voor meer informatie, contacteer de milieudienst van de stad Eeklo.

 


Zoeken