Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / bestuur&diensten / stadsdiensten / tuinafval en snoeiresten

tuinafval en snoeiresten

tuinafval2 480px

 

Tuinafval wordt via het containerpark ingezameld.

U kan uw tuinafval, snoeiresten en organisch afval uit de keuken ook zelf composteren in een compostvat of -bak of op een composthoop.

 

Tuin- en groenafval / takken en struiken

(= GROEN op de afvalkalender) wordt ook vanaf maart tot en met half november twee keer per maand huis aan huis opgehaald.

Het tuin- en groenafval moet verpakt zijn in onbeschadigde reglementaire papieren zakken (maximum 15 kg). De dichtgebonden zakken moeten vóór 6.30 uur 's morgens buiten geplaatst worden. Enkel de officiële composteerbare papieren zakken van de stad Eeklo worden meegenomen. De groenafvalzakken kan u kopen voor € 0,50/zak bij het onthaal aan het stadhuis, Markt 34 en bij het onthaal van het stadskantoor, Industrielaan 2 te 9900 Eeklo.

Wat takken en struiken betreft,  mogen per ophaalbeurt maximum zes bundels worden aangeboden. Een bundel is maximum 1,5 meter lang en weegt ten hoogste 15 kg. De wortels moeten van de struiken verwijderd worden. Een bundel moet samengebonden worden met een koordje en label aan te kopen bij het stadsbestuur (€ 0,50 per label). 

 

In de ophaalkalender kan je nagaan wanneer de ophalingen plaatsvinden. 

 

 

WAT KAN?

WAT KAN NIET!

Grasmaaisel, bladeren, resten van bloemen en planten, snoeihout, boomstronken of boomwortels

Aarde of stenen, graszoden, resten van maaltijden, plastiek, bloempotten, papier, metaal

 


 

Zoeken