Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Gedichtendag

De bibliotheek organiseert een aantal leuke activiteiten: performance rond stapelpoëzie op 28 januari en een heerlijke poëzielunch op 31 januari.

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari de Poëzieweek van start. In 2017 start de poëzieweek op 26 januari en zal ze eindigen op 1 februari. In de bibliotheek mag je in die week het een en ander verwachten:

 • er zal een themastand 'poëzie' aanwezig zijn.
 • Op donderdag 26 januari (gedichtendag) worden ansichtkaarten uitgedeeld met daarop een bekend humoristisch gedicht van o.a. Hans Andreus, K. Schippers en Ilja Leonard Pfeijffer.
 • Op zaterdag 28 januari is er een performance van de leerlingen van Academie Eeklo rond Stapelpoëzie. (gratis toegang, van 10 tot 11 uur)
 • Op dinsdag 31 januari is er poëzielunch. (zie hieronder) met David Troch (stadsdichter Gent). De deelnemers maken op een ludieke manier kennis met de poëziecollectie. De bibliotheekbezoeker kiest geblinddoekt een dichtbundel uit. Die slaat hij willekeurig open waarna het gedicht wordt voorgelezen.
  - van 12 tot 13 uur
  - in de veranda van de bib
  - prijs: 5 euro, komuitpas: 1,25 euro (soep en belegde boterham inbegrepen)
  - vooraf inschrijven is noodzakelijk via bibliotheek@eeklo.be of 09 218 27 00 of aan de balie van de bibliotheek
 

Benieuwd naar de poëzieboeken waaruit David Troch voorlas? Deze liggen op een tafeltje in de bibliotheek op het eerste verdiep.

 

 

poëzieweek

 

Gesubsidieerd door Vlaams Fonds voor de Letteren 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 


Zoeken