Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / algemene informatie / activiteiten / Week van de Smaak

Week van de Smaak

Dit jaar is het de tiende editie van de Week van de Smaak. Van 10 tot 20 november staat die in het teken van ‘De Smaak van Toen’.

En die 'Toen', die omvat een heel scala aan mogelijkheden: van herinneringen aan grootmoeders keuken tot je lievelingskost als kind, van historische maaltijden tot eten uit literaire klassiekers, van bijzondere ingrediënten uit de mythologie tot iconische gerechten. Allemaal Toen, en vooral: allemaal bijzonder smakelijk!

 

Activiteiten die je in de bib mag verwachten:

 

GEANNULEERDLezing: Manu Adriaens ‘De wijsgeer in de keuken van weleer’

Journalist en schrijver Manu Adriaens stelde rond ‘De Smaak van Toen’ een leuke lezing samen. Het resultaat is een verrassende cocktail van zoete, zure en pikante ingrediënten. Wat vonden de Romeinen na een drinkgelag het beste middel tegen een kater? Hoe zag het laatste avondmaal van de Franse komedieschrijver Molière eruit? En in welke groente wou Hugo Claus graag reïncarneren? Op het einde van de lichtvoetige filosofische causerie ‘De wijsgeer in de keuken van weleer’ weet u dit allemaal en nog veel meer...

 

Workshop: “Jan-in-de-zak en Knoedels”

Door Martine Vermeire

Jan-in-de-zak is een deeggerecht op basis van tarwebloem dat vooral in het Meetjesland werd gemaakt. De kneutels zijn een variant waarbij men van het deeg ronde bolletjes maakt en deze kookt. De kooktijd is hierbij veel korter dan voor Jan-in-de-zak. Meestal werd dit geserveerd met gesmolten boter en bruine suiker. Een vanillesaus is een goed alternatief. Beide recepten worden gemaakt en uiteraard met een kopje koffie geproefd. 

 

  • Datum: 18 november
  • Tijd: 14 tot 16 uur
  • Prijs: 5 euro, komuitpas: 1,25 euro
  • Vooraf inschrijven via: 09 218 27 00, bibliotheek@eeklo.be of in de bibliotheek

 

 

De Smaak van Toen 


Zoeken