Direct naar hoofdmenu / zoekveld

catalogi

Catalogi

 

Algemeen

eeklo.bibliotheek.be is een digitale zoekomgeving waarbij bibliotheekbezoekers niet alleen gemakkelijk kunnen zoeken in de collectie van bibliotheek Eeklo, maar ook in de collecties van alle Oost-Vlaamse bibliotheken.

 

Rijker en interactiever

U vindt in de catalogus voortaan niet alleen het bezit van de bibliotheek, maar ook een heleboel interessante digitale bronnen, zoals persartikelen, websites, e-boeken, digitale muziek, …

De collectiebeschrijvingen zelf zijn ook verrijkt met covers, flapteksten, recensies, lees- en luistertips, auteurspagina’s, …

 

Zoekt u een boek, cd, dvd, tijdschrift...?

Algemeen

Geef één of meerdere zoekwoorden in en klik op Zoek. De resultaten worden gesorteerd op relevantie.
Klik op een resultaat om een gedetailleerde beschrijving te zien. Het resultatenscherm toont in de kolom links termen waarop een zoekresultaat verder kan verfijnd of beperkt worden.
Na aanmelden bij My Discoveries kan je waarderingen, tags en recensies toevoegen aan je zoekresultaten. Je kan zoekresultaten ook bewaren in een lijstje.
Om een tijdelijk lijstje aan te leggen, kan je de vinkjes voor een zoekresultaat aanklikken. Je lijstje kan worden aangevuld zolang je de browser niet afsluit.

Verfijnen via de linkerkolom

Aan de linkerkant van het scherm staat een opsomming van materialen, talen, onderwerpen, ... waarvoor resultaten van je zoekopdracht zijn gevonden. Als je op één van die termen klikt, dan verfijn je de resultaten tot alleen titels die deze term bevatten.

Doorklikken naar alle informatie

Klik door op de titel om alle informatie over de publicatie te bekijken.
De kerninformatie staat bovenaan, maar scrol naar beneden en vindt een schat aan andere informatie: recensies, lees-en luistertips, een link naar informatie over de auteur op Wikipedia,....
In de rechterbovenhoek kan je opzoeken of een bibliotheek in jouw buurt het werk heeft. Meer informatie over de koppeling met het bezit van bibliotheken op zoeken.bibliotheek.be, vind je hier.

Andere catalogussen

 

  • OVINOB: catalogus Oost-Vlaamse bibliotheken
  • WINOB: catalogus West-Vlaamse bibliotheken
  • VLACC: catalogus van zes grote Vlaamse openbare bibliotheken: Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt en Leuven

 

Werken uit een andere bibliotheek kunt u aanvragen via IBL (€ 1,25 per aanvraag).

 

 

 


Zoeken