Direct naar hoofdmenu / zoekveld

jeugdboekenmaand voor klassen

Jeugdboekenmaand in 2018: van 1 tot 31 maart met als thema 'Eureka! Wetenschap en techniek.

Jeugdboekenmaand 2018 vieren we in maart.

Thema

Wetenschap en techniek, dat is de evolutietheorie. Dat is een colafles die een fleecetrui wordt. Maar dat is eigenlijk pas het laatste. Eerst is er de jonge Charles Darwin die kevers verzamelt. De PMD-zak. Eerst zijn er vragen in de kop. Nieuwsgierig zijn. Willen weten. Zoeken. Kijken. Iets proberen. Uitvinden. Ontwerpen. Mislukken. Opnieuw proberen. Eureka is het feestje dat daarbij hoort.

 

Boeken maken je nieuwsgierig. Door sommige boeken ga je vragen stellen. In andere boeken vind je antwoorden. Het ene boek brengt je bij het andere. Je zou kunnen zeggen dat deze Jeugdboekenmaand eindeloos doorgaat. 

Activiteiten

 

Jeugdboekenmaandspel

(enkel voor Eeklose scholen) 

Voor het derde en het vierde leerjaar wordt in maart een leuk spel georganiseerd rond jeugdboeken.

 

estips

'Iedereen Leest' werkte dit jaar een educatieve handleiding voor leerkrachten lager en eerste graad secundair onderwijs uit. In deze handleiding 'Hoe werken met boeken in de klas' worden een aantal methodieken en tools gepresenteerd die elke leerkracht in staat stelt onmiddellijk aan de slag te gaan. De aangeboden werkvormen zijn toepasbaar op elke tekst, en dus ook op de boeken uit de inspiratielijst van de Jeugdboekenmaand. 

 

Meer info op: http://www.jeugdboekenmaand.be/#/section-school

 

Auteurslezingen

(enkel voor Eeklose scholen)  

Dit jaar nodigen we de leerlingen van het vijfde leerjaar van de Eeklose scholen uit, de afspraken zijn hiervoor al vastgelegd.

Volgende auteurs komen langs: Danny De Vos, Peter Slabbynck, Hans Vanacker en Yoeri Slegers. 

 

 

 


Zoeken