Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Guido Belcanto, Barbara Dex & Jan De Smet

Ode aan Bobbejaan

zat 4 maa 2017 - 20.30 uur - muziek

 

Guido Belcanto, Barbara Dex en Jan De Smet

 

€ 20

 

Bobbejaan Schoepen. We kennen allemaal de naam en - dikwijls onbewust - zijn oeuvre. Niet enkel de hits ‘Lichtjes van de Schelde’, ‘Eerbied voor jouw grijze haren’ en ‘Café zonder bier’ maar ook tientallen andere liedjes staan in ons collectieve geheugen gebrand.

Bobbejaan liet een indrukwekkende muzikale erfenis achter. Behalve de gekende liedjes maakte hij ook verrassende onbekende nummers, die het meer dan ooit verdienen om terug in het daglicht gezet te worden. Hij was ‘Onze Cowboy’, maar ook veel meer dan dat.

 

Guido Belcanto en Jan De Smet zijn voor een deel opgegroeid met Bobbejaans muzikale nalatenschap. De twee hebben in hun lange muzikale loopbaan reeds bewezen dat ze traditie en actualiteit kunnen verwerken en versterken. Barbara Dex, één van onze allerbeste en meest wendbare zangeressen, vervult perfect de rol van Bobbejaans vrouw José en zorgt ongetwijfeld voor de legendarische ‘country snik’ die sommige van Bobbejaans liederen zo onweerstaanbaar maken. Ondersteund door een wonderbaarlijk orkest eren ze op die manier de nalatenschap van Bobbejaan Schoepen.

 

Verwacht U niet aan een avondje gezapige nostalgie maar denk aan een grandioze ode aan het vakmanschap van één van onze grootste artiesten.

 

Met: Dominique Vantomme (keyboards, piano, orkestleider), Sjang Coenen (bas), Karel De Backer (drums), Fritz Sundermann (gitaren, lapsteel), Firmin Michiels (gitaren, banjo), Jan De Smet (zang, gitaren, ukelele, accordeon, mondharmonica), Guido Belcanto (zang, gitaren, mondharmonica), Barbara Dex (zang) en Tom Schoepen (projectie)

 
 

Guido Belcanto, Barbara Dex & Jan De Smet

Reserveer tickets


Zoeken