Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Het nieuwstedelijk

Groupe Diane

vri 3 maa 2017 - 20.30 uur - theater

 

© Youtube

 

€ 17

 

“Ik moet iets doen!” De eighties zijn nog maar net begonnen en Michel Strée, een jonge kerel uit Vielsalm, heeft er genoeg van. De groeiende sociale onrechtvaardigheid stuit Michel tegen de borst. Het kan zo niet verder. De dingen moeten veranderen.

 

Samen met twee minderjarige vrienden gijzelt hij een lijnbus en dwingt de chauffeur om naar de BRT/RTBF in Brussel te rijden. De enige eis: radiozendtijd.  Pers, politici en publiek volgen de gijzeling live. Wanneer de drie gasten uiteindelijk na tien uur gijzeling toegang krijgen tot een radiostudio, worden ze overmeesterd door de speciale interventie-eenheid ‘Groupe Diane’.

Het is de eerste keer dat ‘Groupe Diane’ in actie komt, sinds zijn oprichting in 1974. Michel Strée wordt gearresteerd en komt voor een assisenjury. Hij wordt veroordeeld tot 15 maanden cel. Wanneer hij terug vrijkomt, heeft hij foute vrienden gemaakt en raakt hij pas echt van het rechte pad.

 

Na de eerste samenwerkingen in ‘Angst’ en ‘Hoop’ die beide te zien waren in CC De Herbakker (toen nog onder de naam Braakland/ZheBilding) werken Christophe Aussems en Stijn Devillé volop samen in deze voorstelling over moderne Robin Hoods en sociale actie.

 

Bij deze voorstelling wordt een inleiding voorzien door Stijn Devillé. 

 

tekst: Stijn Devillé - regie: Christophe Aussems

met: Sara Vertongen, Jonas Van Thielen, Michaël Pas, Pieter-Jan De Wyngaert en Matthias Van Den Brul

muziek: Bert Hornikx, e.a.

 
 

Het nieuwstedelijk

Reserveer tickets


Zoeken