Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Comp. Marius

De Schpountz

don 1 maart 2018 - 20.30 uur - theater

Bij deze voorstelling wordt een inleiding voorzien door Waas Gramser (speler en artistiek kernlid van Comp. Marius) en één van de spelers van ‘Figaro’.

  

Schpountz  Raymond Mallentjer (9)
 
€ 19

 

'De Schpountz' (1936) is een onnozele farce en een ode aan de toneelspeler in 57 scènes en 34 personages, waarin het onbegrip tussen een jonge artiest met een dikke nek en een hardwerkende kleine middenstander tussen de roquefort en saucissen wordt beslecht.

'De Schpountz' is oorspronkelijk een filmscenario, een waterval van personages en ijzersterke dialogen, ditmaal gesitueerd in het artistieke milieu, waar Pagnol met veel ornaat de kracht van de komedie verdedigt.

Comp.Marius maakt een bewerking voor vijf spelers en een minimum aan decor of rekwisieten. Daarmee blijft de kracht van de verbeelding hoog in het vaandel staan.

 

vertaling en bewerking: Waas Gramser, Kris Van Trier

met: Waas Gramser, Kris Van Trier, Koen Van Impe, Frank Dierens, Maaike Neuville

 

Om artistieke redenen besloot het gezelschap niet op tournee te gaan met de voorstelling ‘Figaro’, maar met de voorstelling ‘De Schpountz’, een volwaardig (indien niet beter) alternatief.

Heeft u reeds tickets voor ‘Figaro’ gekocht, deze gelden nu voor ‘De Schpountz’. 

Wenst u uw ticket in te ruilen, dan kan dit kosteloos. Bezorg hiervoor uw rekeningnummer aan info@ccdeherbakker.be en wij zorgen ervoor dat uw geld teruggestort wordt.

 

Comp. Marius

Schpountz from Comp. Marius on Vimeo.

 

Reserveer tickets


Zoeken