Direct naar hoofdmenu / zoekveld

HETGEVOLG & B12 vzw

Lost Boys

zat 21 oktober 2017 - 20.30 uur - theater 

Bij deze voorstelling wordt een inleiding voorzien.

  

Het Gevolg & B12 vzw - Lost Boys Kris Dewitte

 

€ 16

 

In het voorwoord van ‘Peter Pan’ draagt auteur J.M. Barrie het boek op aan ‘de vijf broers’. Zonder hen, zo schrijft hij, zou dit verhaal nooit hebben bestaan.

Door een toevallige ontmoeting kwamen ‘de vijf’ in Barrie’s leven. Hij zou ze nooit meer laten gaan. Eindelijk had hij het gezin dat hem nooit ten deel was gevallen, eindelijk had hij ware muzen waarop hij zijn schrijven kon enten.

De vijf waren meer dan inspiratie. Zij waren het onderwerp. Zij waren zijn leven. Zij waren zijn verbeelding. Of ze dat nu wilden of niet. Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman verplaatsen zich in de figuur van Barrie. Als vertrekpunt nemen ze de spanning tussen zijn persoonlijke leven en zijn verbeeldingswereld. Kun je jezelf in fantasie verliezen? Is de realiteit sterker dan de verbeelding? Hebben we nood om af en toe weg te vluchten, naar Neverland of Wonderland of hoe de schuilkelder ook heet? Biedt kunst troost? Of is het slechts een luchtkasteel? 

 

DE STANDAARD (***) Al die fucking volwassenen!

 

tekst, met: Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens, Matthias Meersman en de ‘lost boys’: Jef Perceval, Saar Van Gorp, Lore Verhoeven, Farzad Faizi, Hassan Tawakoli  en Floris Xhenseval.

coaching: Stefan Perceval

foto: Kris Dewitte

 

uitschieter zw outline 

Het Gevolg & B12 vzw

Trailer via facebook

 

Reserveer tickets


Zoeken