Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Stefaan Van Brabandt en Johan Heldenbergh

MARX

zat 27 januari 2018 - 20.30 uur - theater

Bij deze voorstelling wordt een inleiding voorzien door Stefaan Van Brabandt.

  

MARX Johan Heldenbergh 1 (c) Diego Franssens
 
€ 20

 

Oorspronkelijk zou Jan Decleir de theatermonoloog ‘MARX’ spelen, maar wegens artistieke meningsverschillen met Stefaan Van Brabandt eindigde hun samenwerking helaas nog voor ze goed en wel begon. We betreuren dit, maar zijn ook verheugd dat zwaargewicht Johan Heldenbergh de rol zal overnemen.

 

Johan Heldenbergh speelt Karl Marx. Eén van de grootste acteurs kruipt in de huid van één van de grootste filosofen. Een geweldige en unieke combinatie. Geen filosoof heeft een grotere stempel op de wereldgeschiedenis gedrukt dan de 19de-eeuwse filosoof Karl Marx, die geldt als de belangrijkste denker van het socialisme en communisme. En geen filosoof heeft zoveel verdeeldheid gezaaid: afhankelijk van hoe zijn woorden werden geïnterpreteerd, is hij vervloekt en aanbeden, uitgespuwd en op handen gedragen. Hij werd beschouwd als een afgod en een bevrijder, maar zijn goede intenties hebben ook de weg naar de hel geplaveid: miljoenen mensen werden gedood in naam van de ‘marxistische bevrijding’.

Met de theatermonoloog ‘MARX’ keert Johan na een vrij lange periode eindelijk terug naar het theater. Wie hem al heeft kunnen bewonderen in zijn magistrale vertolkingen in theaterstukken als ‘The Broken Circle Breakdown’ of ‘MASSIS’, weet dat Johan garant staat voor een buitengewoon verbluffende theaterervaring.

Bij deze voorstelling wordt om 19.45 uur een gratis inleiding voorzien door Stefaan Van Brabandt. Deze vindt plaats in de polyvalente zaal.

 

tekst: Stefaan Van Brabandt

met: Johan Heldenbergh

foto: Selina De Maeyer 

 

met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren

logo vlaams fonds in kleur feb04  

Stefaan Van Brabandt en Johan Heldenbergh

 

Reserveer tickets


Zoeken