Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Toneelgroep Maastricht

La Superba

vri 25 mei 2018 - 20.30 uur - theater 

Bij deze voorstelling wordt een inleiding voorzien.

  

Toneelgroep Maastricht - La Superba Stephan Vanfleteren
 
€ 20

 

Een schrijver uit het Westen is neergestreken in Genua. Hij is hopeloos verliefd op het mooiste meisje van de stad, dat werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de labyrintische stegen van de stad die een scala aan bewoners herbergt. De aangespoelde Schotse alcoholist, de Marokkaanse rozenverkoper, de Senegalese illegaal, de schrijver uit het Westen, zelfs het mooiste meisje van Genua.

Er is één ding wat hen bindt: allen hebben het onuitputtelijke verlangen naar een mooier en beter leven. En voor allen is dit verlangen een fantasie waar ze in verdwalen. Wim Opbrouck en Angela Schijf spelen de hoofdrollen in ‘La Superba’, Ilja Leonard Pfeijffers adembenemende lofzang op de stad Genua. Jibbe Willems bewerkt Pfeijffers veelgeprezen roman tot een weergaloze theatrale reis door de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. Een stad die haar geheimen enkel prijsgeeft aan hen die durven te verdwalen.

Verrijkt met veel livemuziek uit Italiaanse opera’s wordt ‘La Superba’ een ode aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde.

 

tekst: Ilja Leonard Pfeijffer

bewerking: Jibbe Willems

regie: Servé Hermans

met: Wim Opbrouck, Angela Schijf, Michel Sluysmans, Joke Emmers e.a.

muziek: Ron Reuman, Axl Peleman en Roeland Vandemoortele

foto: Stephan Vanfleteren 

Toneelgroep Maastricht

Reserveer tickets


Zoeken