Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Brussels Jazz Orchestra en Tutu Puoane

We Have a Dream

don 28 maart 2019 - 20.30 uur - muziek

 

Brussels Jazz Orchestra & Tutu Puoane © Marco Mertens 1 

€ 21 / € 6 UiTPAS met kansentarief

 

Muziek brengt soelaas in een wereld die brandt. Vanuit die gedachte ontstonden ontelbaar veel projecten en platen, zo ook ‘We Have a Dream’, een muzikaal project rond mensenrechten. Het brengt bestaande songs uit pop, rock, soul en jazz in nieuwe arrangementen.

Zangeres Tutu Puoane, Antwerpse met Zuid-Afrikaanse roots, zingt met een vuist, een aanklacht, een oproep tot rechtvaardigheid. Een project met een universele boodschap, vandaag actueler dan ooit. Een eerbetoon aan de mensenrechten en aan de verdedigers daarvan.

Frank Vaganée en Tutu Puoane doken in hun platencollectie en selecteerden hun persoonlijke favorieten uit de rijke geschiedenis van de protestsong. Van Stevie Wonder tot Marvin Gaye, van Nina Simone tot Sting, van Rod Stewart tot Donny Hathaway: het project bevat stuk voor stuk sterke nummers over onrecht, onderdrukking en ongelijkheid. Hun boodschap van hoop is vandaag meer dan ooit aan de orde.

De songs werden in een nieuw jasje gestoken door arrangeurs van binnen en buiten Brussels Jazz Orchestra (Bert Joris, Michel Herr, Gyuri Spies, Lode Mertens en Alan Ferber). Het resultaat is een opwindende, uitdagende en universeel toegankelijke mix van klanken en stijlen waarin Tutu’s prachtige stem ondersteund en omringd wordt door de unieke sound van Brussels Jazz Orchestra.

 

coproductie: deSingel

foto: Marco Mertens

 

Uit de pers: 

"Met een originele selectie protestsongs, de pakkende stem van Tutu Puoane en veel stevige jazz pakte het Brussels Jazz Orchestra deSingel in." (De Standaard)

 

"BJO heeft haar huiszangeres gevonden. Tutu Puoane voelt zich als een vis in het water in een nieuw repertoire van protestsongs." (GvA) 


Koop hier je tickets.

 

UiTPAS omruilvoordeel: in ruil voor 15 punten krijg je 10 euro korting. 

Meer info 

 

uitschieter zw outline 

 

 

 noordzuideeklo Logo Amnesty 

Brussels Jazz Orchestra en Tutu Puoane

 

 

Brussels Jazz Orchestra en Tutu Puoane


Zoeken