Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Compagnie Cecilia

De broers Geboers

woe 3 april 2019 - 20.30 uur - theater

 

Compagnie Cecilia - De broers Geboers 

€ 18 / € 5,25 UiTPAS met kansentarief

 

Marnix Geboers komt uit het prison. En ‘t ziet er niet goed uit: zijn vrouw is nu met een andere vent, moeder ligt in ‘t ziekenhuis en zijn jongste broer Ivan, verkleed als vrouw, voelt zich niet goed in zijn vel. Wanneer vader André na jaren dan ook nog eens totaal onverwachts opduikt en de Rus Andreï, de nieuwe vriend van hun ma, zijn intrek neemt in de overbevolkte woonst, slaan bij onze Marnix de stoppen door: ‘t is al ‘doodkloppen’ wat de klok slaat. Gelukkig is er nog de moedige mémé die de boel recht probeert te houden.

Theatermaker Arne Sierens sprokkelde in Gentse volkswijken ware getuigenissen bijeen en schreef met ‘De broers Geboers’ een straffe serie ‘aantekeningen uit het ondergrondse’. Hij schetst een raak portret van een marginaal gezin dat door deze moderne maatschappij zonder ophouden in de zak wordt gezet: ’t zou om te lachen zijn, moest ‘t niet om te schreien en zo vreselijk waar zijn.

Haast twintig jaar na de eerste opvoering blijft ‘De broers Geboers’ razend actueel. Het stuk legt de vinger op de vicieuze cirkel waarin mensen aan de rand zo vaak belanden. Vlaams theater pur sang: rauw en heftig, maar ook schrijnend. Hilarisch, maar ook aandoenlijk. Pijnlijk, maar ook hartverwarmend. Een o zo menselijk stuk grotesk toneel. Tijd voor een herneming met een geweldige cast.

 

De Tijd (****) Sierens zet iets neer dat nog niet gezien is: theater dat op het eerste niveau grappig lijkt en is, maar dat vervolgens dwars door je ziel snijdt en je nog dagen lang achtervolgt.

 

tekst, regie: Arne Sierens

met: Wouter Bruneel, Sebastien Dewaele, Tania Van der Sanden, Tom Ternest en Wim Willaert

met de steun van: Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen en Stad Gent 

 

Koop hier je tickets. 


Zoeken