Direct naar hoofdmenu / zoekveld

DESCHONECOMPANIE

Don Juan. Een opera.

don 10 januari 2019 - 20.30 uur - theater

 

DESCHONECOMPANIE - Don Juan 2 © Yuri van der Hoeven 

€ 15 / € 4,50 UiTPAS met kansentarief

 

Drie acteurs, een zangeres en een pianist breken Mozarts opera ‘Don Giovanni’ helemaal open en mixen deze schaamteloos met live vertalingen en tekst uit Molières ‘Don Juan’. Iemand is erin geslaagd om, in vrede met zichzelf, steeds te volgen wat zijn lusten hem ingeven. Anderen leven met een ander idee over de liefde. Toch dringt zo iemand binnen in je leven, in je bed, op je huwelijksdag, in je idee van eeuwige trouw.

Vijf jonge spelers buigen zich over Molières ‘Don Juan’, Mozarts opera ‘Don Giovanni’ en Lorenzo Da Ponte’s libretto. Ze proberen hun standpunt over de liefde te achterhalen en die muzikaal te delen met wie luisteren wil.

Door de snelle opeenvolging van een vertalende theatertaal, een jonge groep mensen die opera openbreekt, lichtvoetige verkleedpartijen en misverstanden, aria’s van verstilde emotionele momenten en indrukwekkende ensembles, wil DESCHONECOMPANIE opera toegankelijk maken voor een breed publiek.

 

Bij deze voorstelling wordt een inleiding voorzien.

 

Circuit X is een platform voor de spreiding van veelbelovende podiumkunstenaars. De selectie wordt gemaakt door een afvaardiging van mensen uit de jury van Het TheaterFestival. Via Circuit X kan je nieuw werk leren kennen van hoge kwaliteit.

 

regie: Tom Goossens

met: Mitch Van Landeghem, Flor Van Severen, Carine van Bruggen, Celine Debacquer en Wouter Deltour (piano)

foto: Yuri van der Hoeven

 

Koop hier je tickets. 

 

CircuitX#logo zwart 


Zoeken