Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Gwen Cresens

The Bobby Dasov Songbook

vri 26 april 2019 - 20.30 uur - muziek

 

Gwen Cresens - The Bobby Dasov Songbook © Johan Jacobs 1 

€ 13 / € 4 UiTPAS met kansentarief

 

Toen Gwen Cresens vier jaar oud was, werd hij betoverd door de mysterieuze straataccordeonist Bobby Dasov. Elke dag kruiste hij zijn pad aan de kathedraal op weg naar school. De betovering bleef hangen en werd een allesomvattende passie voor een instrument en muziek. Veertig jaar later gaat Cresens opnieuw op zoek, naar Bobby en zijn muziekjes. Die zoektocht vertaalt hij in dit solorecital: ‘Anitra’s Dans’ uit de ‘Peer Gyntsuite’ van Grieg rijgt zich aan een virtuoze prelude van Bach die uitmondt in een doordachte en genre-overschrijdende improvisatie.

Het publiek mag zich verwachten aan een landing in weemoed van klassieke melodieën over jazz, balkan en braziliana, langs tango en valse musette. Bij Cresens nooit gespeend van humor, noch in muziek noch in tekst.

Klara koos Gwen om in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel de solo-cd ‘Plaisir d’Amour’ op te nemen. Bovendien werd Gwen dit jaar genomineerd voor de Classical Music Awards in de categorie Beste Solist van het Jaar 2017.

Gwen Cresens arrangeerde in het verleden een pak nummers van Kommil Foo en toerde met Raf en Mich langs Vlaamse podia. Nu is hij bij ons te gast met zijn eerste soloprogramma.

 

Locatie: Kapel Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Jan, Oostveldstraat 1, Eeklo

 

foto: Johan Jacobs 

 

Koop hier je tickets. 

 

uitschieter zw outline 


Zoeken