Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Het nieuwstedelijk

Gesprek met de regen

zat 17 november 2018 - 20.30 uur - theater

 

Het nieuwstedelijk - Gesprek Met De Regen 2 © Katrijn Van Giel 

€ 17 / € 5 UiTPAS met kansentarief

 

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Haar dood brengt hun leven tot stilstand. Dan krijgt de vrouw het aanbod om CEO te worden van een wereldspeler in de nanotechnologie. In Singapore. Een baan die ze voordien nooit zou hebben aanvaard, maar nu blijkt plots alles te kunnen. Een vreemdsoortig dilemma. Ze verhuizen naar een stad waar het leven sneller gaat dan ooit, een technologische utopie. Terwijl zijn vrouw lange dagen maakt, trekt de man de stad in, door de moessons. En in de regen meent hij zijn overleden dochter te herkennen en met haar te kunnen spreken.

Na bejubelde politieke stukken zoals ‘Hitler is Dood’, ‘Leni & Susan’, de trilogie ‘Hebzucht’, ‘Angst’, ‘Hoop’ en recent ‘Groupe Diane’ gaat Stijn Devillé voor de eerste keer een erg persoonlijk verhaal te lijf. Acht jaar geleden dacht hij dat hij zijn eigen kind kwijt was, tot hij haar zelf reanimeerde en nieuw leven inblies. “Vier keer, vijf keer ademen. Een ballon die opgeblazen wordt. Toen pikte ze terug aan. Oogjes open, het hartje sloeg. Alles bij mekaar had het drie minuten geduurd. Niet langer. Maar het duurt nog steeds.” Die nacht dacht hij heel lelijke gedachten die hij nooit voor mogelijk had gehouden. Sindsdien frappeert het hem nog meer hoe ouders die hun kind verloren ondanks alles in staat blijken het geluk te hervinden. Die kracht en schoonheid wil hij opzoeken in ‘Gesprek met de regen’.

De spelers gaan letterlijk in gesprek met de regen. Om dat te realiseren, bouwt Het nieuwstedelijk met het e-Media Research Lab van de KU Leuven een heuse regenprinter die de technologie van een printer met een klassieke regenmachine verzoent. Druppels worden pixels. Technologie ontmoet emotie en verbeelding. 

 

Bij deze voorstelling wordt een inleiding voorzien.

 

tekst, regie: Stijn Devillé

met: Tom Van Bauwel en Sara Vertongen

muziek: Gerrit Valckenaers en Geert Waegeman

foto: Katrijn Van Giel 

 

Koop hier je tickets. 


Zoeken