Direct naar hoofdmenu / zoekveld

KVS en SkaGen

Onbezongen

don 2 mei 2019 - 20.30 uur - theater

 

KVS - Onbezongen - © Danny Willems - foto 19 

€ 17 / € 5 UiTPAS met kansentarief

 

‘Onbezongen’ schetst het portret van de homo politicus. Niet de onbeholpen politicus van ‘Yes, Minister’, de geïdealiseerde machine uit ‘The West Wing’, het eenzame kwaadaardige genie van ‘House of Cards’ of de has-been van ‘Revue Ravage’. De nadruk ligt op de realistische manier waarop in onze westerse wereld met macht omgesprongen wordt. Tevens onderzoekt het stuk de veelal irrationele redenen voor die honger naar macht.

‘Onbezongen’ vertrekt vanuit het idee dat het talent van de politicus uiteindelijk ook zijn ondergang veroorzaakt. Want het is telkens weer hun drive die hen te ver doet gaan, hun karaktersterkte die hen de voeling met de realiteit doet verliezen, hun charisma dat haar doel voorbijschiet, hun soepelheid die hun het verwijt bezorgt onbetrouwbaar, fake te zijn.

‘Onbezongen’ keert terug naar de kiem van het politieke leven: waarom hebben leiders zo’n drang naar macht in een democratie, waar macht zeer relatief is en waar politici onderworpen worden aan de eisen van kiezers, media en belangengroepen? Waarom gaat een politicus op zoek naar erkenning in een stiel die als de meest onpopulaire ooit bekendstaat?

 

Bij deze voorstelling wordt een inleiding voorzien.

 

Het Nieuwsblad (****) ‘Onbezongen’ is een voorstelling die zaadjes plant, die laat nadenken. Een voorstelling zoals er meer zouden moeten zijn.

 

van, met: Valentijn Dhaenens

tekst: Vincent Stuer

foto: Danny Willems 

 

Koop hier je tickets.


Zoeken