Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Sioen

plays Graceland

don 18 oktober 2018 - 20.30 uur - muziek

 

Sioen Plays Graceland 3 © Nick Proot 

€ 23 / € 6,50 UiTPAS met kansentarief

 

In 1986 trok Paul Simon naar Zuid-Afrika voor de opnames van het album ‘Graceland’. Meer dan twintig jaar later ging ook Sioen naar het land van Nelson Mandela en gospel voor de opnames van ‘Calling Up Soweto’. Sioen, in de voetsporen van Paul Simon ...

Het album ‘Graceland’ herbergt enkele grote hits die iedereen kent: ‘You Can Call Me Al’, ‘Diamonds On The Soles Of Her Shoes’ en ‘Under African Skies’ … maar Sioen leerde het volledige album pas echt goed kennen toen hij zelf naar Zuid-Afrika trok. De interactie met plaatselijke muzikanten werkte zo aanstekelijk dat Sioen besliste om er een volledig nieuw album op te nemen, toevallig in dezelfde studio waar ‘Graceland’ werd ingeblikt.

Paul Simon verbaasde vriend en vijand met een unieke sound: moeiteloos combineerde hij zijn muzikale voetafdruk met die van verschillende Zuid-Afrikaanse topmuzikanten die hij ter plaatse leerde kennen. ‘Graceland’ werd een controversiële plaat: midden jaren tachtig tierde de apartheid in Zuid-Afrika nog welig. Zowel voor- als tegenstanders van het apartheidsregime drukten hun ongenoegen over ‘Graceland’ uit. Met die plaat bleek Paul Simon Zuid-Afrika echter eindelijk een gezicht en een stem te geven en kregen Zuid-Afrikaanse artiesten de kans om internationaal op de kaart te staan.

Sioen, die als geëngageerde singersongwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, werd in 2006 door Festival van Vlaanderen gevraagd om het volledige album ‘Graceland’ te vertolken met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Het concert werd lovend onthaald. Nu dus ook bij ons!

 

met: Frederik Sioen (zang, gitaar), Tom Goethals (gitaar), Jan Roelkens (toetsen), PJ Seaux (basgitaar), Pieter De Wilde (drums), Rony Verbiest (accordeon, saxofoon, klarinet, mondharmonica), Stella Khumalo (backing vocals), Duduzile Majola (backing vocals), Vuyo Tshuma (backing vocals), Vus’umuzi Nhlapo (backing vocals) en N’Faly Kouyaté (African percussion)

foto: Nick Proot

 

Koop hier je tickets.


Zoeken