Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Toneelhuis en ARSENAAL/LAZARUS

Bagaar

woe 15 mei 2019 - 20.30 uur - theater

 

ARSENAAL LAZARUS - Bagaar © Lara Gasparotto 

€ 20 / € 5,75 UiTPAS met kansentarief

 

Regisseur Guy Cassiers gaat in zee met theatercollectief LAZARUS in deze bewerking van ‘Coup de Torchon’, een film van Bernard Tavernier uit 1981.

Lucien Cordier is een politieman die op weinig respect kan rekenen. Hij is de risee van de stad die de corruptie van zijn omgeving door de vingers ziet. Totdat er iets in hem kantelt en hij zich zonder scrupules begint te ontdoen van iedereen die hem voor de voeten loopt: de twee pooiers die hem bedreigen, zijn vrouw die hem opgedrongen werd … Gaandeweg ontpopt de ‘zwakkeling’ zich tot een moordmachine omdat hij de psychologie van de mensen rondom zich feilloos weet te bespelen.

Taverniers scherpzinnig inzicht in de menselijke psyche en in de machtsmechanismen die spelen in een gemeenschap, maakt dit verhaal universeel. De hoofdfiguren belichamen een visie op het morele bankroet van de westerse maatschappij die verzonken raakt in corruptie, gebrek aan rechtvaardigheid en oneindig menselijk leed. Het is een subversieve kritiek op de mythe van de perfect geoliede samenleving.


bewerking, regie: Guy Cassiers en LAZARUS

met: Katelijne Damen, Koen De Graeve, Pieter Genard, Marianne Loots, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van Den Brande en Charlotte Vandermeersch

dramaturgie: Erwin Jans

foto: Lara Gasparotto

 

Koop hier je tickets.


Zoeken