Direct naar hoofdmenu / zoekveld

de Roovers en Muziektheater Transparant

Het Bezoek

woe 7 november 2018 - 20.30 uur - theater

 

De Roovers - Het Bezoek © Stef Stessel 

€ 18 / € 5,25 UiTPAS met kansentarief

 

Het failliete stadje Güllen staat een bijzonder evenement te wachten. 45 jaar geleden vertrok Claire Zachanassian er als arm meisje, nu keert ze terug als de rijkste vrouw ter wereld. De inwoners hopen dat ze met haar fortuin het verarmde stadje zal redden.

Claire wordt feestelijk ontvangen en treedt plechtig, compleet met koffers en een doodskist, de stad in. Na een toespraak van de burgemeester belooft zij het stadje één miljard. Maar eerst moet het onrecht dat haar hier ooit is aangedaan hersteld worden. In ruil voor het geld eist ze de dood van haar jeugdliefde, de kruidenier, Alfred

Schil. De bevolking wijst het voorstel verontwaardigd af. Maar hoe lang kan een mens in nood weerstaan aan de verleidingen van het geld en aan de druk van de massa?

Een meedogenloos en grimmig beeld van de samenleving, van het wankele Europa en de onontkoombare gevolgen van het kapitalistisch systeem.

 

Bij deze voorstelling wordt een inleiding voorzien.

 

tekst: Friedrich Dürrenmatt

van, met: de Roovers (Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente), Bert Haelvoet, Warre Borgmans, Michael Vergauwen en Les Âmes Perdues (Naomi Beeldens, Isaak Duerinck, Alexandra Oppo en Ewout Lehoucq)

foto: Stef Stessel 

 

Koop hier je tickets. 


Zoeken