Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Stichting De Mol

Mijn vriend H. (Wagner Remix)

din 7 mei 2018 - 13.45 uur

5de en 6de secundair

 

mijnvriendh 

€ 7

  

Wat als Adolf Hitler ooit een gewone jongen was geweest? Met een gewone vriend, die net als hij dol was op kunst en muziek? Waar is het dan allemaal misgelopen? Hoe kon die jongeman, die ervan droomde om een wereldberoemd kunstenaar te worden, uitgroeien tot de grootste massamoordenaar uit de geschiedenis?

Met ‘Mijn vriend Hitler’ schreef Piet De Loof een op zijn minst opzienbarende jeugdroman over één van de meest verachte persoonlijkheden uit de wereldgeschiedenis. Het verhaal komt nu opnieuw tot leven op scène.

Regisseur Domien Van Der Meiren koos voor een zeer muzikale en behoorlijk speelse aanpak van dit niet zo voor de hand liggend gegeven: ogenschijnlijk normale jonge mensen die op een bepaald moment in hun leven radicaliseren …

 

De voorstelling is ook een ode aan Richard Wagner. Zijn ouvertures vormen een grote inspiratiebron voor deze voorstelling. Verwacht geen koren, strijkers en pauken, want gitarist Bart Vervaeck zet het werk eigenzinnig naar zijn hand.


Duur: 75 min. + nagesprek

Max aantal: 200 lln

Locatie: CC De Herbakker

 

De regisseur voorziet op din 30 april, don 2 en vri 3 mei een omkadering op school. Dit duurt één lesuur en er mogen max. 50 lln deelnemen. Kostprijs: € 1 per leerling. Inschrijven is noodzakelijk via scholen@ccdeherbakker.be

Na de voorstelling vindt er in de zaal een nagesprek plaats tussen de speler en de leerlingen.

 


naar: ‘Mijn vriend Hitler’ van Piet De Loof

tekstbewerking: Karel-Willem Delrue

regie: Domien Van Der Meiren

met: Bram De Win, Stan Vangheluwe en Bart Vervaeck

foto: Alex Vervaeck

 

www.stichtingdemol.be 

  

Stichting De Mol


Zoeken