Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Theater FroeFroe

De Soldaat

don 6 juni 2019 - 9.30 uur, 10.45 uur & 13.45 uur

3de en 4de leerjaar

 

soldaat 

€ 5

  

HET IS OORLOG

In een put. Een soldaat. Op wacht. Hij wacht. In een andere put. Iets verderop. Nog een soldaat. De vijand. De vijand is een wild beest. Hij doodt vrouwen en kinderen, ook de honden en daarna alle dieren. Zo staat het in het oorlogshandboek.

De vijand is vlakbij. Je ziet hem niet. Je hoort hem soms. Iedere dag lossen de soldaten één schot. Nooit raak. Ze wachten. Ze wachten op het einde van de oorlog. Ze willen terug naar huis naar hun gezin.Ze wachten.

Dan besluit één soldaat om midden in de nacht de vijand te besluipen. Hij zal hem doden in zijn slaap. Zo zal de oorlog afgelopen zijn en kan hij weer naar huis. Aan de put van de vijand wacht hem een grote verrassing.

 

Een poëtisch, beeldend en grappig verhaal over de menselijke kant van een oorlog. Geïnspireerd op het kinderboek ‘De vijand’ van David Cali / Serge Bloch, vertaald door Wim Opbrouck. Theater FroeFroe was al meermaals bij ons te gast met hun wervelend poppenspel.


Duur: 45 min.

Max aantal: 70 lln

Locatie: CC De Herbakker

 

Het gezelschap voorziet op maa 3, din 4 en woe 5 jun een omkadering op school. Dit duurt twee lesuren en er mogen max. 25 lln deelnemen. Kostprijs: € 2 per leerling. Inschrijven is noodzakelijk via scholen@ccdeherbakker.be 


van, met: Thaïs Scholiers, Dimitri Duquennoy, Filip Peeters, Heleen Haest en Wim Bernaers of Klaartje Vermeulen


www.froefroe.be 


Zoeken