Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Comm'Unité: Imarhan

Dit jaar verwelkomen we een van de nieuwste touaregsensaties op Comm’Unité: Imarhan. De band keert terug naar de roots van de touaregmuziek.

De muzikanten van Imarhan zijn afkomstig uit Mali, maar leven in ballingschap in Algerije. Hun titelloze debuutplaat uit 2016 werd geproduced door Eyadou Ag Leche van Tinariwen. Toch klinkt Imarhan helemaal anders: geen desert distortion -zoals we die kennen van Mdou Moctar of Bombino- wel een terugkeer naar de basis van de touaregmuziek.

Imarhan is trager en intiemer dan bovengenoemde bands, al laat de band wel invloeden toe van grooves uit de Sahara, Algerijnse Rai en traditionele folk. Ondanks –of is het dankzij?- de less is more benadering slaagt Imarhan erin verrassend veel variatie te brengen qua ritme, tempo en gevoel. Die eclectische aanpak bracht de band al naar Leffingeleuren, Les Nuits Botanique en De Feeërieën.

In samenwerking met Rode Kruis Opvangcentrum.

PAY WHAT YOU WANT
We draaien het toegangssysteem om. Je betaalt niet bij het binnenkomen, maar bij het buitengaan. En je beslist zelf hoeveel. Je bepaalt dus zelf wat het concert voor jou waard is.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
vrijdag 2 juni 2017 van 20:00 tot 23:59
Prijs
€ 0.0 ( Basistarief: 0,00 € )
 
 
Contact
tel: 
 
mail: 
Reserveren

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken