Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Dijf Sanders en Compro Oro

Gewapend met een batterij aan field recorders trok multi-instrumentalist Dijf Sanders in het voorjaar van 2017 naar het Indonesische eiland Java. Tijdens zijn muzikale ontdekkingsreis verzamelde hij een indrukwekkend arsenaal aan opnames van inheemse volksinstrumenten als Kacapi, Kendang, Angklung, Calung of Gamelan.

Terug in België trok Dijf Sanders met het verzamelde materiaal de studio in. Hij herwerkte de veldopnames, voegde er samples en beats aan toe en distilleerde zo de plaat ‘JAVA’. Die telt negen geestverruimende brouwsels die teren op extase en trance en een brug slaan tussen twee werelden. Sanders kreeg hulp van bevriende muzikanten Filip Vandebril, Simon Segers en Nathan Daems, allen lid van Black Flower. Die laatste is er live ook bij.

Het Gentse latin-jazz collectief Compro Oro opent de avond. De band releasete de bijzonder aanstekelijke debuutplaat ‘Transatlantic’ in 2015. Anderhalf jaar en een paar dozijn concerten later volgde ‘Bombarda’, een vierledig meesterwerkje waarin de muzikale omnivoren nog dieper graven in muzikale tradities uit diverse windstreken. Ze injecteren hun muziek met een goeie scheut op de heupen werkende grooves én hullen ze in een psychedelisch jasje.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
zaterdag 10 februari 2018 van 21:00 tot 23:59
Prijs
€ 16.0 ( Basistarief: 16,00 €; VVK: 13,00 € )
 
 
Contact
tel: 
 
mail: 
Reserveren

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken