Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Cursus boeddhistische filosofie en meditatie

Aangezien de cursus boeddhistische filosofie en meditatie tot nog toe steeds heel enthousiast werd onthaald, organiseert de Dhamma Loft deze cursus voor de zesde maal.

Net zoals je als sporter je lichaam en conditie traint, kan je ook je geest trainen om beter te kunnen omgaan met alles wat er in het dagelijks leven op je afkomt. Via ademhalingstechnieken, meditatietechnieken en dankzij de eeuwenoude boeddhistische filosofie, leer je telkens terug te keren naar je ankerpunten. In de cursus wordt de meditatie begrijpelijk uitgelegd en gekoppeld aan de wetenschap.
Meditatie is het trainen van je geest. Net zoals je als sporter je lichaam, spieren en conditie traint, kan je ook je geest trainen om beter te kunnen omgaan met alles wat er in je dagelijks leven op je afkomt. Tijdsdruk, stress, grote en kleine zorgen, grote en kleine gebeurtenissen, grote en kleine problemen, je gedachten, je emoties, je verleden, heden & toekomst: dit alles zorgt ervoor dat onze figuurlijke “ketel” verschillende keren per dag overloopt, gemerkt of ongemerkt. Via ademhalingstechnieken en verschillende meditatietechnieken leer je hiermee om te gaan zodat je steeds opnieuw kan beschikken over dat ankerpunt. Je krijgt, dankzij de eeuwenoude boeddhistische filosofie, zicht op wat het leven is en wat het leven met je doet. En daarvoor hoef je geen boeddhist te zijn of te worden. Het is immers geen godsdienst waartoe je je moet / kan bekeren, maar een levenshouding die je adviezen aanreikt waardoor je anders en beter in het leven leert te staan.

In de cursus wordt de meditatie telkens gekoppeld aan een heel begrijpelijke en wetenschappelijke uitleg.

De cursus is toegankelijk en bruikbaar voor iedereen, ongeacht je situatie, je leven dat je leidt, het al dan niet aanwezig zijn van zorgen of problemen. Wat nog niet is, zal komen en wat komt zal ook voorbij gaan, zowel de aangename als onaangename dingen. Want alles is nu eenmaal onderhevig aan verandering, of we dat nu willen of niet. Geluk blijft niet duren, gezondheid ook niet. We kunnen hieraan niets veranderen. Maar we kunnen wel leren hoe we ermee omgaan. En geloof me, het werkt !

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
Van 18 april 2018 tot 6 juni 2018
Prijs
€ 120.0 ( Basisprijs: € 120.00 )
 
 
Contact
tel: 
 

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken