Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Lachyoga: een dag zonder lachen is een verloren dag

We zijn opgevoed om te lachen wanneer we ons super voelen of wanneer we iets grappigs meemaken. We voelen ons zelden super en zoveel grappige dingen maken we meestal niet mee. Dus we lachen niet zoveel als we zouden willen.
Lachen doet met ons lichaam het omgekeerde van wat stress ermee doet. Lachen versterkt ons immuunsysteem. Lachen is een vorm van jogging zonder ons huis uit te moeten.
Lachyoga is gebaseerd op het feit dat we niet hoeven te wachten tot er iets gebeurd om te lachen: we zorgen er zelf voor dat we lachen. Het sociale en interactieve aspect zijn hierbij heel belangrijk: zien lachen doet lachen! Eveneens maakt het lichaam geen onderscheid tussen een gemaakte lach of een echte lach: dezelfde weldoende effecten - zowel lichamelijk als geestelijk - zijn het gevolg (stimuleert bloedsomloop, verlaagt bloeddruk, ontspant, massage spijsverteringsstelsel, gemakkelijker relativeren ...). Bij lachyoga streven we zelfs niet naar een echte lach: het is leuk meegenomen als het gebeurt maar niet het doel. Lachen is loslaten, in het hier & nu zijn, stoppen met denken. Maar uiteraard is de hoofdreden om het te doen gewoon omdat het ongelooflijk leuk is! Lachen kan je niet uitleggen - dat moet je doen!
Wat breng je mee?
- Een open geest van de deelnemers (gevoel voor humor is helemaal niet vereist!!!)
- Een matje of badhanddoek om op te liggen
- Vrijetijdskleding
- Een flesje water: van lachen krijg je dor

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
dinsdag 10 april 2018 van 09:30 tot 10:30
Prijs
€ 5.0 ( Basistarief: 5,00 € )
 
 
Contact
tel: 
 

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken