Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Steiger en BOLT

Steiger is niet zomaar een pianotrio. De jonge Gentenaars laten rock, elektronica en klassieke muziek doorschemeren in hun inventieve jazz. Debuutplaat ‘And Above All’ verscheen in 2017. Voorprogramma door het kersverse Gentse jazztrio BOLT.

Steiger is het zoveelste bewijs dat de jonge Gentse jazzscene veel in zijn mars heeft. Pianist Gilles Vandecaveye, bassist Kobe Boon en drummer Simon Raman delen een eigenzinnige liefde voor muziek en treden in gesprek via zelfgeschreven composities én vrije improvisaties.

Steiger is dus een pianotrio, maar niet in de klassieke zin van het woord. De muzikanten laten zich behalve door jazz ook inspireren door rock, elektronica en klassieke muziek. Op debuutplaat ‘And Above All’ (2017) hoor je, net zoals bij bijvoorbeeld LABtrio of De Beren Gieren, de invloed van het baanbrekende werk van Esbjörn Svensson Trio en The Bad Plus.

Het jonge Gentse jazztrio BOLT opent de avond. Gitarist Alexander De Baedts, drummer Wannes Cornelis en Bassist Felix de Clerck studeren momenteel aan het conservatoria van Gent en Brussel. De drie spelen niet alleen traditionals, maar ook eigen werk en laten graag ruimte voor improvisatie. In de nummers mengen ze invloeden uit moderne én oude jazz met rock en fusion.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
vrijdag 17 november 2017 van 21:00 tot 23:59
Prijs
€ 13.0 ( Basistarief: 13,00 €; VVK: 10,00 € )
 
 
Contact
tel: 
 
mail: 

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken