Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Beter zorgen voor jezelf.

Het is opvallend hoe vaak mensen zorg dragen voor anderen. Zelfzorg klinkt in hun oren nogal vlug als een moderne vorm van egoïsme. Maar goed begrepen zelfzorg is een positief besmettelijk gebeuren: ze heeft een weldoende invloed op anderen. Omgekeerd maakt onvoldoende zelfzorg een mens doorgaans opvliegend en ongenietbaar. Beter zorgen voor jezelf is geen overbodige luxe, maar essentieel voor wie er wil zijn voor de andere.

Als je goed voor jezelf kunt zorgen, kun je ook goed voor anderen zorgen. Maar hoe doe je dat, zelfzorgen? In de voordracht ‘beter zorgen voor jezelf’ zet Marc Buelens de gouden stelregels om beter voor jezelf te zorgen heel helder uiteen: ken jezelf, waardeer jezelf, kies & bemin je keuze en verwen jezelf. Het ‘klavertje vier van de zelfzorg’ is een uitnodiging om even stil te staan bij je leven, en er de motivatie uit te halen om stap voor stap door jou ervaren probleempunten aan te pakken.

Marc Buelens is Emeritus Professor aan Vlerick Business School. Hij is de (co-)auteur van verscheidene veelgelezen boeken over mens en organisatie, waaronder de tijdloze klassieker ‘Beter zorgen voor jezelf’.

Zijn vroegere collega’s verkozen hem in 2015 tot ‘psycholoog van het jaar’. Deze eer viel hem te beurt omwille van ‘de indrukwekkende manier waarop hij doorheen zijn loopbaan psychologische inzichten ontwikkelde, vertaalde en voor een breed managementpubliek toegankelijk maakte.’

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
dinsdag 24 april 2018 van 14:00 tot 16:30
Prijs
€ 4.0 ( Basistarief: 4,00 €; 55+: 2,00 € )
 
 
Contact
tel: 
 

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken