Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Spaans Krijt 2.0

Angel (Daan Hugaert) is nog een kind als zijn moeder in 1937 beslist hem naar een ander land te sturen, ver weg van de Spaanse Burgeroorlog. Een hartverscheurende keuze. De jongen komt in België terecht en groeit op in een warm en gastvrij pleeggezin. Hij zal nooit meer naar Spanje terugkeren.
In de herfst van het leven kijkt Angel terug op een gelukkig verleden. Zonder spijt of wroeging, dankbaar voor hoe het is gegaan. Maar dat het de oorlog was die hem uit Spanje wegjoeg, zal hij nooit aanvaarden. Telkens wanneer ergens het moordende geweld raast, telkens wanneer mensen massaal op de vlucht slaan, doet Angel datgene waartoe zijn geschiedenis hem dwingt: vertellen, vertellen…vertellen.
Daan Hugaert en Dirk Tuypens waren jarenlang samen te zien in de succesvolle tv-reeks Witse. Met Spaans Krijt 2.0 schreven ze samen een tekst over de oorlog, vluchteling zijn, over solidariteit en menselijke warmte. Daan Hugaert speelt Angel, Dirk Tuypens regisseert. Sakuran (alias Frederik Vandemoortel) zorgt voor een indringende soundscape.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
zaterdag 14 oktober 2017 van 20:00 tot 23:00
Prijs
€ 20.0 ( Basistarief: 20,00 € )
 
 
Contact
tel: 
Reserveren
 

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken