Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

BERLIN - Zvizdal

Tsjernobyl, april 1986. Na de kernramp worden de mensen van zo’n 90 steden en dorpen in een straal van 30 km rond de reactor geëvacueerd uit hun huizen om er niet meer terug te keren. Pétro en Nadia, een echtpaar geboren en getogen in Zvizdal, weigeren de evacuatie en een nieuw aangeboden huis. Ze verkiezen hun huis in hun oude dorp. Een spookdorp. Alle bekenden zijn verdwenen, alleen hun geplunderde huizen getuigen van een voormalige bedrijvigheid.
‘Zvizdal’ toont Pétro en Nadia, beiden de 80 jaar ver voorbij, die onverwoestbaar standhouden in de besmette zone en een zelf verkozen eenzaamheid. Zonder stromend water, elektriciteit, telefoon of post. Vijf jaar lang reisde Berlin tweemaal per jaar naar Tsjernobyl om telkens een tijd met Pétro en Nadia door te brengen, hen voor de camera te interviewen en hun leven en keuzes te volgen. Hoe draagt men een afzondering van jaren?
Een verhaal over eenzaamheid, overleving, armoede, hoop en ook liefde tussen twee mensen met rondom hen het kleurloze, geurloze maar permanente stralingsgevaar. Berlin won de Vlaamse Cultuurprijs Podiumkunsten 2015. De jury loofde hen om de unieke interdisciplinaire artistieke aanpak: “Berlin is een toonbeeld van wat podiumkunsten vandaag de dag allemaal kunnen zijn en ons kunnen vertellen. Berlin is groots in het kleine.”

Bij deze voorstelling wordt een nagesprek voorzien met één van de makers.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
vrijdag 20 april 2018 van 20:30 tot 20:30
Prijs
€ 16.0 ( Basistarief: 16,00 € )
 
 
Contact
tel: 
Reserveren

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken