Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

GONG (UK)

Daevid Allen is dood, maar GONG blijft bestaan. De legendarische spacerockband bracht 28ste album ‘Rejoice! I'm Dead!’ uit in 2016.

Sinds het ontstaan in 1967 kende GONG heel wat incarnaties (en bijhorende naamsveranderingen). Zanger-gitarist Daevid Allen, toentertijd lid van Soft Machine, en zangeres Gilli Smyth richtten de legendarische spacerockband op in Parijs. Andere opmerkelijke leden – Gong versleet er doorheen de geschiedenis een vijftigtal - waren onder andere Steve Hillage en Pierre Moerlen.

De dood van Daevid Allen in 2015 betekende geenszins het einde van GONG. Het was zijn expliciete wens dat Kavus Torabi (zang/gitaar) de nieuwe frontman zou worden van de band. Samen met Fabio Golfetti (gitaar/zang), Dave Sturt (bas/zang), Ian East (sax/fluit) en Cheb Nettles (drum/zang) bracht hij in september 2016 nieuw album ‘Rejoice! I'm Dead!’ uit. Ook voormalige leden Steve Hillage en Didier Malherbe spelen mee op de plaat. De stem van Daevid Allen is nog te horen op drie van de nieuwe tracks.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
vrijdag 6 oktober 2017 van 21:00 tot 23:59
Prijs
€ 20.0 ( Basistarief: 20,00 €; VVK: 17,00 € )
 
 
Contact
tel: 
 
mail: info@n9.be
Reserveren

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken