Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

ZUIDPOOL - De fel omstreden kroon

De fel omstreden kroon en deerniswekkende dood van Koning Edward en zijn favoriet, Jonkheer Gaveston, onder wiens betovering hij zich afkeerde van zijn Koningin en Kroonprins, tot steeds grotere woede van de verzamelde adel en het voor de rest onwetende gewone volk (vrij naar Christopher Marlowe)

Wanneer Koning Edward II zijn gehate en verbannen minnaar naast zich op de troon zet, en hem de machtigste man van het rijk maakt, ontketent hij aan het hof en binnen zijn eigen familie een bloederige en nietsontziende ratrace naar de kroon. Zuidpool staat bekend om zijn gedurfde en eigenzinnige ensceneringen van klassiekers uit de theaterliteratuur. Nu bewerkt Tom Lanoye het allereerste
koningsdrama uit de geschiedenis, oorspronkelijk geschreven door Shakespeares grote rivaal Christopher Marlowe, tot een volledig nieuw stuk.
De cast bestaat uit vier generaties uitzonderlijke acteurs. Last but not least werkt Zuidpool zeven jaar na de succesproductie ‘MACBETH’ opnieuw samen met Mauro Pawlowski. Hij componeert een geluidsdecor voor dit familiaal koningsdrama vol wraakzucht en inktzwarte humor.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
vrijdag 17 november 2017 van 20:30 tot 20:30
Prijs
€ 16.0 ( Basistarief: 16,00 € )
 
 
Contact
tel: 
Reserveren

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken