Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / UiT in Eeklo

Comm'Unité: 47soul

Ooit al gehoord van Shamstep? De kans is eerder klein. Het genre werd namelijk door 47SOUL bedacht. De band speelt Arabische Dabke - een ritmische cirkeldans die afkomstig is uit de Al-Sham regio (Palestina, Libanon, Jordanië, Syrië, Turkije) - maar voegt daar analoge synths en andere elektronica, hypnotiserende gitaarriffs en vierstemmige zang aan toe. Een show van de band eindigt steevast in een meedogenloos dansfestijn.

47SOUL werd in 2013 opgericht in Amman in Jordanië. De vier leden wonen in Londen maar hebben allen roots in de Palestijnse diaspora. Ze zingen, zowel in het Arabisch als in het Engels, over vrede, vrijheid en de gelijkheidsstrijd in hun regio én de rest van de wereld. The Guardian riep hun eerste officiële album 'Balfron Promise' (februari 2018) uit tot World music album of the month.

Tijdens Comm'Unité viert muziekclub N9 feest, samen met de bewoners van het Rode Kruis Opvangcentrum en Groep Intro. Voor aanvang van het concert van 47SOUL stellen de bewoners het project 'Visonalize' voor. Daarin vertellen ze over hun verhaal, droom, visioen of visie. Na het concert zorgen ze voor aangepaste hapjes en drankjes.

PAY WHAT YOU WANT
We draaien het toegangssysteem om. Je betaalt niet bij het binnenkomen, maar bij het buitengaan. En je beslist zelf hoeveel. Je bepaalt dus zelf wat het concert voor jou waard is. Reserveren is aangeraden!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
vrijdag 11 mei 2018 van 21:00 tot 23:59
Prijs
€ 0.0 ( Basistarief: 0,00 € )
 
 
Contact
tel: 
 
mail: 
Reserveren

Zoek in evenementen

UiT in Eeklo Evenementen invoeren

Zoeken