Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / vrijdag 18 augustus

vrijdag 18 augustus

De metalavond op vrijdag kan je al bijna een klassieker noemen en met het Ierse Primordial heeft vzw Bakfiets ook dit jaar een internationale klepper te pakken!

Op vrijdag 18 augustus spelen opnieuw drie toppers uit het metalgenre de pannen van het dak in Eeklo.De vzw Bakfiets heeft een zwak voor lokaal talent, wat in de voorbije jaren duidelijk te zien is geweest in de progammatie.

 

 

thedifference 

 

THE DIFFERENCE

20.30 uur - Herbakkersplein


De metalavond zal geopend worden door de lokale veteranen van The Difference. Al sinds 1996 is deze band actief in de metalwereld en heeft ondertussen een zeer stevige live reputatie opgebouwd binnen en buiten het Meetjesland, met optredens op o.a. het Meetjeslands Metalfest, Alcatraz Metalfest en Graspop Metal Meeting. De band staat garant voor een sterke mix tussen doom en heavy metal.

 

www.the-difference.be 

dyscordia 

 

DYSCORDIA

21.45 uur - Herbakkersplein

 

Voor de tweede band in de line-up is vzw Bakfiets even gaan kijken buiten de grenzen van het Meetjesland, waar de melodische metalband Dyscordia heel wat potten aan het breken is. De band bestaat uit muzikanten die al heel wat ervaring hebben opgedaan bij bands zoals Gwyllion, Double Diamond, en Artrach. Live hebben ze in elk geval al hun strepen verdiend met optredens in het voorprogramma van Primal Fear, ReVamp, Ensiferum, Alestorm en At Vance en op festivals zoals PPM Fest, Dokk'em Open Air en Graspop Metal Meeting. Hun laatste cd ‘Words in Ruin’ wordt overstelpt met goede reviews.


www.dyscordia.com

 

 


 

primordial 

 

PRIMORDIAL

23 uur - Herbakkersplein

 

Met Primordial heeft vzw Bakfiets dit jaar opnieuw een internationale klepper als headliner. De funderingen van deze Ierse band werden gelegd in 1987 en ondertussen is Primordial een graag geziene gast op festivals over de ganse wereld. De muziek van Primordial kan omschreven worden als een unieke mix van doom metal, black metal en Keltische invloeden. De band stond al tweemaal op de Graspop Metal Meeting en zal deze zomer het Herbakkersfestival veroveren met hun energieke en intensieve live show. Ook voor muziekliefhebbers die minder bekend zijn met dit harde genre, een aanrader!


www.primordialweb.com

primordial

 


 

bakfiets 

 

DJ-SET CLUB KLUNEN

0.00 uur - Herbakkersplein

 

 

 

allesponsors2017 

Met de steun van...

 sponsors2017

Zoeken