Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / zondag 13 augustus - Nova Mondo

zondag 13 augustus - Nova Mondo

Tijdens het eerste weekend van het Herbakkersfestival organiseert muziekclub N9 ontdekkingsconcerten in een ware clubsfeer op het intieme Canadaplein. Op zondag is jazz de rode draad. Het festival is helemaal gratis!

novamondokopie
 

 

NOVA MONDO

Gezellige wereldmarkt
14 - 19 uur - Boelare

 

Nova Mondo is een kleurrijke wereldmarkt met animatie, dans, muziek, workshops voor kinderen, lederwaren, Aziatische, Afrikaanse en Nepalese artikelen, vele kraampjes met streekproducten, wereldproducten, faire kledij en een hapje en een drankje.

 


 

 

levelibularmakurah keitayuri

 

RANDANIMATIE NOVA MONDO

Boelare

 

CIA LEVELIBULAR (AR)

14 - 17 uur - circus/theater

Het theater- en circusduo Compagnie Levelibular uit Argentinië gebruikt poëzie als universele taal. Cristian en Yesa toveren al 17 jaar lang, bij jong en oud, een glimlach tevoorschijn met trapezes, kristallen bollen, grappen en grollen.

 

MAKURAH: AFRIKAANSE DANS

15 uur - dans

Danseres Danae van Makurah is gebeten door Afrikaanse ritmes en dans. Voor haar is het onmogelijk om stil te staan bij de Afrikaanse percussie van haar muzikanten. Danae toont wat ze leerde op haar reizen in Europa en West-Afrika. Als jij de onweerstaanbare drang voelt om zelf mee te dansen, ga er dan voor!

 

MOHAMMED KEITA (GN)

16 uur - acrobatie

Mohammed Keita is één brok Afrikaanse energie. Die energie weet hij als geen ander over te brengen op het publiek. Dans, acrobatie, jongleren en een aanstekelijke, hemelsbrede glimlach zijn zijn handelsmerken.

 

YURI (CL)

Doorlopend - clownerie

Yuri Malamoska is een Chileen met een rode neus. Hij brengt een show vol clownerie en jongleerkunsten. Ondertussen speelt hij accordeon…


 


 

klassiekegitaar 

 

KLASSIEKE GITAAR

14.30 / 16.00 / 17.30 uur - Sint-Vincentiuskerk

 

Drie (ex-)leerlingen van mentor Wim Van Holderbeke (KA! Eeklo) tonen hun kunnen op de klassieke gitaar. Brecht Droesbeke is student diergeneeskunde en gepassioneerd hobbygitarist. Voor Bruno Van Renterghem is gitaarspelen simpelweg een van de allermooiste dingen in het leven. Niels Meire tenslotte studeert momenteel Uitvoerende Muziek Klassieke Gitaar aan het Conservatorium van Gent.

 

 


 

orgelconcert 

 

MICHAEL DE GEEST: ORGELCONCERT

15.15 / 16.45 / 18.15 uur -

Sint-Vincentiuskerk


Michael De Geest (°1982, Eeklo) is de zoon van kathedraalorganist Edward De Geest. Hij volgde piano- en orgellessen aan de Kunstacademie Eeklo en studeerde nadien verder aan het Gentse Conservatorium. Michael was tien jaar lang organist van de Sint-Jacobskerk. Momenteel is hij organist-titularis van de Sint-Niklaaskerk in Gent.

 

 


Met de steun van...

 sponsors2017

Zoeken