Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / De namen van het 1e weekend zijn gekend

De namen van het 1e weekend zijn gekend

Verwacht zondag ontdekkingsconcerten in een ware clubsfeer.

 Headliner op het Canadaplein op zondag 13 augustus is Dans Dans. Dans Dans is het volstrekt unieke muzikale verbond tussen gitarist Bert Dockx (Flying Horseman, Strand), bassist Frederic Jacques (Mark Lanegan, Lyenn) en drummer Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU). De muziek van de band valt onmogelijk in één vak te plaatsen. Ze is instrumentaal, atmosferisch, meeslepend, geraffineerd en wild. Live voegen de heren nog een extra dimensie toe aan hun songs.

 

dansdans 

 

Vooraf is het al jazz wat de klok slaat op het Canadaplein. Eclectiv, een dynamische Gents-Meetjeslandse formatie, wil moderne jazz naar het grote publiek brengen.

 

 eclectiv

 

Molten Penguin, met een hoofdrol voor de vibrafoon van Pieter Claus, brengt een mix van eigen nummers en eigenzinnige interpretaties van elektronische muziek van onder andere Kraftwerk en Roni Size.

 

moltenpenguins 

 

Na hun succesvol concert van vorig jaar keren The Muda Jazz Ambassadors terug. De band bestaat uit een delegatie jonge jazzwolven uit de derde graad van het MUDA in Evergem.

muda 

 

The KA! Jazzmessengers, een gelegenheidsband met leerlingen en leraars van KA! Muziekacademie, opent de dag.

 

Extra's 

Ook de Sint-Vincentiuskerk wordt ten volle benut. Klassieke gitaristen Brecht Droesbeke, Bruno Van Renterghem en Niels Meire spelen opnieuw verschillende korte, akoestische sets. Tussendoor gaat Eeklonaar Michael De Geest los op het orgel.

 

De hele zondagnamiddag kan je in de Boelare terecht voor NOVA MONDO, de traditionele wereldmarkt met animatie, dans, muziek, workshops, streekproducten, wereldproducten, faire kledij en een hapje en een drankje. 


Zoeken