Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Metalavond

Metalavond

vrijdag 17 augustus 2018.

Vrijdag, metaldag… het is een traditie geworden op het Herbakkersfestival. Ook dit jaar zal het hardere werk niet ontbreken op het Herbakkersplein. Op vrijdag 17 augustus 2018 wordt ons podium iets donkerder ingericht om 3 topbands in het genre te verwelkomen. 

Charcoalcity

De aftrap wordt deze zomer gegeven door de lokale helden ‘Charcoalcity’. Gestart als een solo project van DeeZee (klinkt bekend in de oren?), brengt dit trio een eigen mix van Metal en Industrial. De herkenbare stem van Peter De Zutter zal in combinatie met zijn gitaarwerk en de solide ritmesectie van Timo (basgitaar) en Anthony (drums) het Herbakkersplein stevig opwarmen.

 

Bekijk alvast even hun single “Leave” op youtube als voorsmaakje:

Thurisaz

Verbazend mooi en tegelijk enorm agressief, zo kan je Thurisaz – één van de betere Belgische metalbands – misschien nog het best omschrijven. Dit kwintet is reeds actief sinds 1997 en staat bekend voor zijn kwalitatief hoogstaande muziek en indrukwekkende live shows. 

 

Met een indrukwekkende discografie en optredens over gans de wereld heeft deze band ondertussen wel zijn sporen verdiend. Wij zijn dan ook heel blij dat we deze band hebben kunnen strikken voor een exclusief zomeroptreden op het Herbakkersfestival.

Ontdek meer over hen:

Entombed A.D.

Zweden is één van de referentielanden wat metal betreft. En de Zweedse band Entombed is altijd één van de smaakmakers geweest van “Swedisch death metal”. Ze hebben de typische Stockholm sound wat bijgekruid met een iets meer punk-achtige rock-vibe die resulteerde in de ultieme death ‘n’ roll klassieker “Wolverine Blues”. Verplichte kost voor elke metalhead.

Met Entombed A.D. heeft origineel zanger L-G Petrov opnieuw leven in de band geblazen. 2 sterke nieuwe cd’s, optredens op Hellfest (FR), Wacken (DE), Summer Breeze (DE) en wereldtournees met Behemoth, Abbath en Amon Amarth tonen dat de band klaar is om het Herbakkersfestival onder te dompelen in hun “rock ‘n’ roll vernietiging”. Feestje verzekerd!

Meer weten?

Afterparty met Club Klunen DJ’s

Een metal avond wordt steeds in schoonheid afgesloten met een gezellig streepje muziek. Ook dit jaar zullen de Club Klunen DJ’s ervoor zorgen dat de metalheads hun laatste energie en drankbonnetjes kwijt geraken. 

 

 

Wij zijn niet verantwoordelijk voor stijve headbangnekken…

 

Persbericht affiche Herbakkersfestival metalavond 080518 


Zoeken