Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Ontdek de eerste namen van weekend 2

Ontdek de eerste namen van weekend 2

Van vrijdag 17 t.e.m. zondag 19 augustus 2018

De lente is nog maar pas begonnen en wij denken al aan de zomer! Voor je het weet, komen de Belgische festivals er weer aan en kan je weer volop genieten van weekends vol muzikale hoogstandjes. Ook tijdens het Herbakkersfestival verrassen we je graag opnieuw in twee weekends.

 

Tijdens het tweede weekend (vrijdag 17 tot zondag 19 augustus) verwelkomen we je graag op het Herbakkersplein. 

Tradities zijn er om in ere te houden, dus de vrijdagavond kleurt opnieuw zwart, maar de namen van onze metalbands krijg je binnenkort te horen. We kunnen al wel verklappen dat er een internationale naam langskomt tijden ons metalfeest.

 

Red Zebra

1978. Met een jaar vertraging waait de punk uit de UK ook naar België over. Het inspireert 4 jongens uit Brugge om The Bungalows op te richten. Om wat meer serieus genomen te worden verandert de naam een jaar later in Red Zebra en versieren ze zowaar het voorprogramma van The Cure.

In 1980 behalen ze de finale van Humo’s Rock Rally en spelen ze voor het eerst ‘I can’t live in a living room’. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn voor Red Zebra! Wist je overigens dat deze culthit in een schuur in Zomergem werd opgenomen? (In de legendarische Studio Aaltrack van uitgeweken Bruggeling Fernand Buyls, in een schuur op een boerenerf in de Kerhoek)

Eind de jaren ’80 stopt de groep een eerste keer om dan met wisselend succes weer bijeen te komen en nieuwe platen op te nemen. Eind 2010 lijkt het definitief voorbij wanneer er een breuk komt tussen zanger Peter Slabbynck en de 4 andere groepsleden. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Begin 2017 besluiten de vijf de brokken te lijmen en is het rode beest klaar voor een nieuw avontuur!

 

Op zaterdag 18 augustus word je – zeker weten – even terug gekatapulteerd naar de jaren 80!

 

20180818 Red Zebra 

 

Fixkes

Na 10 jaar, 15 singles en 3 albums besluit Fixkes in 2016 een fikse sabbatperiode in te lassen. Wegens te veel goesting loopt die periode in 2018 ten einde! Met nieuwe nummers, een nog te verschijnen nieuwe single en nieuwe optredens in het vooruitzicht...

Ingrediënten blijven als vanouds (h)eerlijke songs met juist genoeg weerhaken in dat Vlaamse dialect waarin alles kan, maar niets moet. Waar het de ene moment snoeihard gaat en de andere fluweelzacht, waar humor haasje over speelt met ernst en waar het nog altijd gaat over het leven, rake observaties, en natuurlijk de liefde.  Of het gebrek eraan.

 

Zondag 19 augustus staan Fixkes op het Herbakkersfestival en daar zullen ze je verrassen met – naast kvraagetaan en ongelukkig – een pak nieuwe nummers.

 

20180819 Fixkes 

 

Wat dacht je van lokaal talent?

Zoals steeds op het Herbakkersfestival zorgen we ook voor een aantal straffe lokale bands. We vinden dat ons podium zeker plaats moet bieden aan de betere Meetjeslandse bands! Denk maar aan Fuss Bender (een nieuwe band van Sven Bauwens), Bart Soens (The Sloofs) en Bruno Meeus die samen een bruisend trio vormen en originele groovy funky blues songs brengen, helemaal in de traditie van grootmeester Jimi Hendrix!

 

Fuss Bender die net hun eerste EP uitbrachten mag zaterdagavond 18 augustus het festival in gang steken!

 

Op zaterdag sluiten we af met The Sloofs. Mike C (Mike Claeys) en de Foenkmaster (Bart Soens) zijn beiden al bijna 2 decennia actief in de Vlaamse muziekscene maar vormen pas een duo sinds de zomer van 2011. The Sloofs - voormalige Meetjeslanders van het Jaar - rappen met overgave over het harde leven van een dertiger en dit in het Vlaams met goede herkenbare songs, een vleugje humor en vooral met beide voeten op de grond. Voor deze zomer pakken ze uit met een volledige vernieuwe Sloofs-line-up met o.a. Elia De Mey op gitaar en Dieter De Mits op bas erbij! Dat zal knallen, zeker weten! 

 

Negen straffe Oost-Vlaamse muzikanten op een podium vormen de hippe band Skunk City. Zij staan op het HBF-podium op  zondag 19 augustus. Ze kwamen pas in maart 2017 voor het eerst samen maar de klik was er onmiddellijk.

SC speelt lekkere funky dansnummers en met een overload aan instrumenten op het podium staat elk optreden van Skunk City garant  voor een super feestje! Line up: Nona Dekeyser – Vocals, Elia De Mey – Guitar, Jan Van Eesvelde – Guitar, Sander Wouters – Bass, Geraard Buyck – Drums, Vincent Wille – Keys, Jonas Claeys (AltoSax), Tom Heynssens (TenorSax) en Robbe Latré (Trumpet)!

 


Zoeken