Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Wie mag je verwachten op zondag 20 augustus 2017

Wie mag je verwachten op zondag 20 augustus 2017

 

MCMay

De volgende artiest is 55, maar hij is nog lang niet uitgespeeld. Onder de alias McMay zal Frank De Mey voor eigen publiek zijn gloednieuwe cd voorstellen. De cd, waarop ook zijn eigen dochter Elisabeth-Laura meezingt, werd afgewerkt in de legendarische Abbey Road Studio, waar ook The Beatles topplaten maakten. Frank is al jaren gekend in Eeklo en omstreken, onder meer door zijn andere bands Crushh! en Fr@nk & The Face. Hij wordt deze zomer ondersteund door ijzersterke muzikanten, waaronder Eric Melaerts, Herré Cambré, Peter Bauwens en Vincent Pierins.

mcmay 

Yevgueni

Tradities zijn er om in ere te houden! Daarom hebben werd ook dit jaar een fantastische Nederlandstalige klepper op de affiche gezet! Yevgueni – want als ze lacht, gaat de hele hemel open – komt terug richting het kloppende hart van het Meetjesland. De moderne kleinkunstband met frontzanger Klaas Delrue zal het Herbakkersplein ongetwijfeld laten meebrullen met hits als “Als ze lacht” en “Elisa”. En wie was er nu niet ontroerd toen de mannen uit Leuven “Veel te mooie dag” opdroegen aan hun collega-zangeres en tevens hartsvriendin Yasmine, toen zij in 2009 uit het leven stapte? 

Na de Gentse Feesten, Marktrock en Dranouter zakt Yevgueni af naar het Herbakkersfestival. En goed nieuws voor de liefhebbers: de 5-koppige band brengt in oktober van dit jaar een nieuw album uit.

yevgueni 

Helsinki

Deze Gentse groep werd opgericht door gitarist Thomas Van Elslander. Hij was ook jarenlang te vinden aan de zijde van tal van topartiesten, zoals Gorki en Raymond Van Het Groenewoud. Maar hij vond het stilletjes aan tijd worden voor een plekje in de spotlights! Zo gezegd, zo gedaan, want niet veel later stonden ze met vier man sterk on stage en worden ze door sommigen zelfs vergeleken met The Queens of The Stone Age of The Black Keys, jawel! Ze verzorgden zelfs het voorprogramma van K’s Choice tijdens hun Beneluxtour. Je hoort het, alweer een veelbelovende band én een steengoede reden om op te dagen!

helsinki 

Zornik

Unieke kans om Zornik deze zomer te zien, want hun enige optreden in België is in Eeklo! Dit brengt ons naadloos bij nòg meer talent van op Belgische bodem! In 2000 ging hun deelname aan ‘Humo’s Rock Rally’ niet onopgemerkt voorbij en ondanks ze niet wonnen, ging het vanaf toen enkel bergop voor de Limburgse rockband. De echte doorbraak kwam er in 2001 met de hit “It’s so unreal”. Koen Buyse en co speelden eerder al Marktrock, Pukkelpop, Dour en de weide van Rock Werchter plat en zakken in augustus af naar Eeklo! Klaar om “Scared of yourself”, “Goodbye” en “Believe in me” luidkeels mee te zingen?

zornik 

 

 

Kortom: deze zondag mag je écht niet missen! 

 

wknd2 1820aug

 


Zoeken