Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Zondag 12 augustus, een dag die je niet mag missen!

Zondag 12 augustus, een dag die je niet mag missen!

Tijdens het eerste weekend van het Herbakkersfestival programmeert muziekclub N9 ontdekkingsconcerten in de intieme setting van het Canadaplein. Op zondag 12 augustus 2018 staat jazz in al zijn geuren en vormen centraal. 

 

BRZZVLL (BE)

De Antwerpse band BRZZVLL speelt geïmproviseerde dansmuziek met een jazz-fusion, funk en groove sound zoals we die kennen uit de jaren ’70. Je hoort funky baslijnen, strakke drums, sexy gitaren en keys die tot de verbeelding spreken. Na enkele samenwerkingen met opvallende frontfiguren als Marie Daulne, Anthony Joseph en Amir Sulaiman trekt BRZZVLL op laatste plaat ‘Waiho’ (2017) opnieuw resoluut de instrumentale kaart. 

 

brzzvll © Bernard Dexters 

 

ECHOES OF ZOO (BE)

Echoes Of Zoo is de spiksplinternieuwe band rond saxofonist Nathan Daems (Black Flower, Ragini Trio, Dijf Sanders…) en zijn kompanen Falk Schrauwen (percussie), Lieven Van Pee (bas - De Beren Gieren) en Bart Vervaeck (gitaar - Compro Oro). Het viertal hoort de dieren praten en vertaalt hun boodschap van protest en struggle for survival naar mensengeluiden. Het resultaat is instrumentale muziek met een psychedelische boodschap

 

echoesofozoo c Kristina Ianatchkova 

 

COMMANDER SPOON (BE)

Commander Spoon is een nieuwe Brusselse band. Het viertal neemt je mee op een trip vol met mashed up grooves en eclectische geluiden. Op eerste EP ‘Introducing’ laten saxofonist Pierre Spataro, drummer Samy Wallens, gitarist Florent Jeunieaux en bassist Fil Caporali een breed scala aan invloeden horen.

 

commander 

 

ELIAS D'HOOGE QUARTET (BE)

De 18-jarige pianist Elias D’hooge heeft een passie voor jazzmuziek. Hij studeert in juni af aan het MUDA in Evergem. In september start hij met zijn opleiding aan het KASK, het conservatorium van Gent. Elias speelt regelmatig in wisselende bezettingen, maar richtte zonet zijn eigen kwartet op. 

 

Elias-D'hooge-Quartet

 

In de kerk: SEVERIJN DE NEVE (BE)

Maldegemnaar Severijn De Neve speelt sinds zijn negende klassieke gitaar. In 2008 studeerde hij met grootste onderscheiding af aan de academie van Aalter. Nadien volgde hij workshops bij flamencogitarist Myrddin. In zijn repertoire vind je klassieke muziek, hedendaagse flamenco én eigen composities.

 

severijn 

 

Eerder maakten we het programma van zaterdag 11 augustus bekend. Die avond spelen Church of the Cosmic Skull, Flamingods en Public Psyche op het Canadaplein. 

 


Zoeken