Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / leren&werk / ondernemen

ondernemen

Ondernemen

Detailhandel

Industrieterreinen

Nieuwbouw streekziekenhuis AZ Alma Ringlaan

(opening voorjaar 2017) méér dan 1300 arbeidsplaatsen

 


 

Heeft u een handelszaak in Eeklo en wenst u op de hoogte te zijn van activiteiten, werken, ... in uw straat? Registreer u nu via deze fiche.

 

Een vertegenwoordiging van de Eeklose ondernemers groepeert zich in een adviesraad: de economische raad

Hoe maakt u zich bekend als mogelijke leverancier voor de stad Eeklo? Klik hier.

 


 kerstshopping 2016Eeklo als economisch centrum

Eeklo behoudt het evenwicht tussen aandacht voor de detailhandel in het kernwinkelgebied en de diversiteit aan bedrijven op (nu nog) twee industrieterreinen aan de rand van de stad. Ondernemend Eeklo wordt op geregelde tijdstippen onder de aandacht geplaatst. De uitreiking van de THEO-awards (Trofee Hedendaags Eekloos Ondernemen) is na drie edities al één van dé evenementen van het jaar.

 

Eeklo werkt verder aan zijn economisch profiel. Op korte tot middellange termijn komen er een drietal industriezones bij: bijkomende zones aan Kunstdal en aan Nieuwendorpe en een nieuw industrieterrein in Balgerhoeke, langs de expresweg N49. 


Tegelijkertijd worden de winkels en de detailhandel in het centrum niet uit het oog verloren. Eeklo heeft vele winkels in het centrum en een winkelcentrum Krüger in de Stationsstraat. De Dag van de Klant in september is een grandioos succes; de zomerbraderie krijgt een nieuwe impuls en wordt tot Zomershopping omgedoopt. De wekelijkse markt op donderdagvoormiddag, met meer dan 80 marktkramen, is een trekpleister voor de regio. Enkele keren per jaar is er een markt met een beetje meer: de 1 mei Avond- en Tamboermarkt, de jaarmarkt (tien dagen na Pinksteren) en de Dag van de Markt (eind juni).

De verschillende dekenijen en de horeca slaan geregeld de handen in mekaar om de winkelende bezoeker een extraatje te bieden. Uiteraard speelt het feel-good-gevoel bij het winkelen en terrasjes-zitten een grote rol. Vandaar dat het wachten is op de ring die de stad richting Gent moet ontsluiten, zodat het centrum meer leefbaar wordt. 

 

Ondertussen werd het parkeerbeleid al aangepakt. Naast de al bestaande betaalzones werden enkele blauwe zones ingevoerd. Op die manier is er meer rotatie in het verkeer en is er meer ruimte om te parkeren dichtbij het centrum. Bovendien kan u gratis een kleine boodschap (krant, brood,...) doen. Als u maar een kwartiertje parkeert, kan u een gratis ticket halen.

 


 


Bent u een (beginnende) ondernemer en heeft u vragen? Dan kan u alvast terecht op de digitale balie.

Wenst u als onderneming in de bedrijvengids van deze website te staan? Klik hier voor het inschrijvingsformulier.

 

Informatie over:
KMO / industriezone

Winkels - detailhandel

Markt in Eeklo

Verenigingen voor ondernemers

THEO's

Economische raad

 

 

Interessante links:

Agentschap Ondernemen (www.agentschapondernemen.be)

Hinder Openbare Werken (www.vlaanderen.be/hinderopenbarewerken)

Nationale Bank van België (www.nbb.be)

 

 

 

 

lokale economie

Stadskantoor

Industrielaan 2

9900 Eeklo

 

Nicole Daelemans

tel. 09 218 29 07

fax 09 218 28 01

e-mail: nicole.daelemans@eeklo.be

 

 

Grote kaart

 

 


Zoeken