Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / leren&werk / ondernemen

ondernemen

dagvandeklant klein

Binnenkort meer informatie...

 

Op 27 september 2014 wordt de lokale economie in de kijker gezet: Unizo viert zijn Dag van de Klant, de stad zoekt een klant van de dag en houdt een waardebonnenactie. Bovendien bestaat Krügershopping 15 jaar.

Verschillende partners inzake lokale economie slaan op zaterdag 27 september de handen in elkaar om de winkelende bewoners van het Meetjesland en ver daarbuiten naar Eeklo te lokken met allerlei activiteiten en promoties.

UNIZO organiseert de Dag van de Klant en de Krügershopping aan de Stationsstraat viert zijn 15de verjaardag.

 

Voor de Dag van de Klant wordt een modeshow georganiseerd, professioneel  aaneen gepraat door Marlies Neerinck. Enkele zaken tonen de nieuwe herfst- en wintermode in een korte maar leuke modeshow. Aankooptips voor mooie momenten en veel complimenten.

Deelnemende zaken: 

 • Calmani, Boelare
 • Mexx, Stationsstraat 
 • Mooi, Boelare 
 • Kleding De Koninck , Markt
 • Optiek Matuszczak , Stationsstraat 
In het thema 'Lekker Dichtbij' delen de deelnemende winkels cuberdons, rozen en Shoppingtasjes uit. Iedere handelaar bedankt op deze manier de klanten voor een jaar van trouw aan de “lekker dichtbije”  winkel. 

 

Daarnaast legt de stad enkele eigen accenten. Om 11 uur is er op de Markt een speculoosworp met 300 prijzen (gadgets geschonken door Unizo en waardebonnen geschonken door Eeklose handelaars). De stad Eeklo schenkt € 250 aan een gelukkige bezoeker die tot ‘klant van de dag’ zal gebombardeerd worden. De ‘klant van de dag’ moet die dag de € 250 besteden bij minstens 4 deelnemende handelszaken.

De waardebonnenactie, waarbij je stempels kan sparen op een stempelkaart, kent een heel mooie respons bij de Eeklose handelaars: dit jaar nemen een 60-tal handelszaken (20 meer dan vorig jaar) deel aan deze actie, goed voor € 4.000 aan waardebonnen!

 

Verder is er vanaf 11 uur op de Markt en het ceremonieplein:

 • degustatiemarkt (organisatie Unizo): TNS, Goût et Couleur, Confiserie Geldhof en H&S Construct (zonwering);
 • kinderdorp met gratis kermismolen, springkastelen, blokkendoos, schilderstand, …;
 • jongeren van de Kunstacademie tekenen VIP’s; 
 • Blue-bike-stand met info rond het huren van blue-bikes en promotie van het fietspunt;
 • fietsregistratiestand van de politie;
 • demo jeugbrandweer, blushuisje, schuimtapijt (17 uur), info over de jeugdbrandweerwerking.

 

Vanaf 14 uur is er modeshow door Unizo Eeklo, staat er een promotie- en ballonnenstand van de Gezinsbond en komt de FOS met een demo- en promotiestand.

Vanaf 16 uur zijn er op het podium op de Markt optredens van balletschool Ann-Sophie Deweer, gymclub Altis en capoeira.

 

In elke deelnemende zaak kan je ook vanaf 27 september je eigen stempelkaart ophalen. Deze zijn geldig tot zondag 5 oktober. Deponeer je volle en ingevulde spaarkaart ten laatste op 5 oktober in de brievenbus van het stadhuis van Eeklo op de Markt. Wij contacteren u je wanneer je één van de winnaars bent!

Download hier je eigen stempelkaart.

 

 

Het programma voor 15 jaar Kruger werd samengesteld door alle 21 handelaars op de site. Heel de maand september is er een spaarkaartactie waarbij de klant  kans maakt op onze hoofdprijs van € 1000 Krugercheques of één van de vele waardebonnen of Electro prijzen. Ook aan  de kinderen hebben wij gedacht met een kleurwedstrijd waarbij iedereen een leuke verrassing krijgt en ook nog eens kans maakt op één van de tien duo tickets voor Plopsaland.

Op zaterdag 27 september vieren ze hun hoogtepunt met volgend programma :

 • 10.45 uur optreden ballet initiatie door dansschool Ann-sophie Deweer.
 • 11.00 uur optreden dance@cademy 
 • 11.30 -12.30 uur fotosessie met de mascotte Bonjo.
 • 13.30 uur optreden dance@cademy
 • 14.30 uur goochelshow met aansluitend kinderdisco 
 • 15.45 uur hip-hop optreden door dansschool  Ann-Sophie Deweer
 • 16.00 uur uitreiking van onze spaarkaartactie 
 • 16.30 uur uitreiking van onze tekenwedstrijd .
 • 17.00 uur optreden dance@cademy 
 • 17.30-18 uur  fotosessie met de mascotte Bonjo.

Doorlopend van 10 tot 18 uur is er een springkasteel, ballonnenclown, kindergrime en oude volksspelen. De winkels worden feestelijk uitgedost met een ballonnenpyloon. 

 

 

De Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt deze dag door de toekenning van een subsidie voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel. 

In elke deelnemende zaak kan je ook vanaf 27 september je eigen stempelkaart ophalen. Deze zijn geldig tot zondag 5 oktober. Deponeer je volle en ingevulde spaarkaart ten laatste op 5 oktober in de brievenbus van het stadhuis van Eeklo op de Markt. Wij contacteren u je wanneer je één van de winnaars bent!

Download hier je eigen stempelkaart.

 

sponsors dvdk2014 

 

 


 

Heeft u een handelszaak in Eeklo en wenst u op de hoogte te zijn van activiteiten, werken, ... in uw straat? Registreer u nu via deze fiche.

 

Een vertegenwoordiging van de Eeklose ondernemers groepeert zich in een adviesraad: de economische raad

 

Hoe maakt u zich bekend als mogelijke leverancier voor de stad Eeklo? Klik hier.

 


 

Eeklo als economisch centrum

Eeklo behoudt het evenwicht tussen aandacht voor de detailhandel in het kernwinkelgebied en de diversiteit aan bedrijven op (nu nog) twee industrieterreinen aan de rand van de stad. Ondernemend Eeklo wordt op geregelde tijdstippen onder de aandacht geplaatst. De uitreiking van de THEO-awards (Trofee Hedendaags Eekloos Ondernemen) is na drie edities al één van dé evenementen van het jaar.

 

Eeklo werkt verder aan zijn economisch profiel. Op korte tot middellange termijn komen er een drietal industriezones bij: bijkomende zones aan Kunstdal en aan Nieuwendorpe en een nieuw industrieterrein in Balgerhoeke, langs de expresweg N49.
Tegelijkertijd worden de winkels en de detailhandel in het centrum niet uit het oog verloren. Eeklo heeft vele winkels in het centrum en een winkelcentrum Krüger in de Stationsstraat. De Dag van de Klant in september is al twee edities een grandioos succes; de zomerbraderie krijgt een nieuwe impuls en wordt tot Zomershopping omgedoopt. De wekelijkse markt op donderdagvoormiddag, met meer dan 80 marktkramen, is een trekpleister voor de regio. Enkele keren per jaar is er een markt met een beetje meer: de 1 mei Avond- en Tamboermarkt, de jaarmarkt (tien dagen na Pinksteren) en de Dag van de Markt (eind juni).

De verschillende dekenijen en de horeca slaan geregeld de handen in mekaar om de winkelende bezoeker een extraatje te bieden. Uiteraard speelt het feel-good-gevoel bij het winkelen en terrasjes-zitten een grote rol. Vandaar dat het wachten is op de ring die de stad richting Gent moet ontsluiten, zodat het centrum meer leefbaar wordt. 


Ondertussen werd het parkeerbeleid al aangepakt. Naast de al bestaande betaalzones werden enkele blauwe zones ingevoerd. Op die manier is er meer rotatie in het verkeer en is er meer ruimte om te parkeren dichtbij het centrum. Bovendien kan u gratis een kleine boodschap (krant, brood,...) doen. Als u maar een kwartiertje parkeert, kan u een gratis ticket halen.

 

Heeft u als (beginnende) ondernemer vragen?

Wenst u als onderneming in de bedrijvengids van deze website te staan? Klik hier voor het inschrijvingsformulier.

 

Informatie over:
KMO / industriezone

Winkels - detailhandel

Markt in Eeklo

Verenigingen voor ondernemers

THEO's

Economische raad

 

 

Interessante links:

Agentschap Ondernemen (www.agentschapondernemen.be)

Hinder Openbare Werken (www.vlaanderen.be/hinderopenbarewerken)

Nationale Bank van België (www.nbb.be)

lokale economie

Stadskantoor

Industrielaan 2

9900 Eeklo

 

Nicole Daelemans

tel. 09 218 28 59

fax 09 218 28 01

e-mail: nicole.daelemans@eeklo.be

 

Gesloten van woensdag 24 december 2014 om 12.30 uur
tot en met vrijdag 2 januari 2015

  

Grote kaart

 

 


Zoeken