Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / leren&werk / ondernemen

ondernemen

Ondernemen - detailhandel

Industrieterreinen

Nieuwbouw streekziekenhuis AZ Alma Ringlaan (opening voorjaar 2017) méér dan 1300 arbeidsplaatsen

 


 

De Economische Raad, OKEE, Krügershopping, Unizo, LVZ, de ARC, Horeca Meetjesland en Horeca Markt in samenwerking met de stad Eeklo, slaan de handen in elkaar en organiseren voor de tweede keer een Kerstshoppingfestival!

 

kerstshopping 2015 

 

In het weekend van 18, 19 en 20 december zal het centrum van Eeklo omgedoopt worden in een echt kerstdorp dat zich zal situeren op de Markt en het Ceremonieplein. In de opgestelde kerstchalets zijn kerstartikelen maar natuurlijk ook een hapje en een drankje verkrijgbaar. Dit jaar zijn er maar liefst 20 kerstchalets! Naast de gekende winkels en horecazaken van onze stad, zal iedereen ook in het kerstdorp iets naar zijn gading vinden. De chalets worden uitgebaat door zelfstandige ondernemers en verenigingen en er is een hoofdstand van de leden van “Horeca Markt”.

 

De handelaars in het centrum krijgen de mogelijkheid om mee te dingen naar de mooiste kerstetalage van Eeklo en dit door een sms-wedstrijd. Klanten kunnen zien welke handelaar meedoet door middel van het nieuwe “kerstboombord” dat aan de gevel zal bevestigd zijn. De handelaars zullen ook speciale kerstmunten ter waarde van 2 Euro  kunnen schenken aan hun klanten die zij dan kunnen verbruiken in het kerstdorp.

 

Ook de ondernemers uit het industriepark participeren aan het kerstshoppingfestival via diverse sponsorformules. Op vrijdag 18 december organiseert OKEE een heuse afterwork-drink om de kerstvakantie feestelijk in te zetten. De deelnemende handelszaken kunnen dan ook langer open zijn voor een kerstnocturne. Na sluitingstijd van de winkels zakken de zaakvoerders met hun personeel en klanten af naar het kerstdorp waar de ambiance doorgaat tot middernacht.

 

Naast het kerstdorp zelf zal er het ganse weekend animatie zijn in de stad. Denk aan kerstmannen die zullen rondwandelen, muzikale intermezzo’s, een tekenwedstrijd voor de kinderen, sfeervolle muziek en verlichting enz.

Maar er zijn ook 2 nieuwe publiekstrekkers!

 

SantaRun

zaterdag 19 december om 19 uur

Op zaterdagavond 19/12 vindt om 19.00 uur de “Santa Run” plaats. Dit is een ludieke loop- en wandelwedstrijd voor groot en klein waarbij we alle deelnemers vragen om zo goed mogelijk verkleed als kerstman of kerstvrouw deel te nemen. Het is dus de bedoeling om zo origineel mogelijk uit de hoek te komen en niet zozeer om de snelste te willen zijn. Het traject loopt door de binnenstad en onderweg krijgt iedere deelnemer een borrel of een ander drankje. Start en aankomst op het ceremonieplein voor het stadhuis. Inschrijven kan via de website van de stad Eeklo http://www.eeklo.be/Formulieren/SantaRun .

 

santarun

 

#EekloHelpt

zaterdag 19 en zondag 20 december vanaf 18 uur

Zaterdagavond staat van 18.00 uur tot middernacht ook in het kader van het goede doel. “EekloHelpt” zal naast het kerstdorp een muzikale omkadering verzorgen ten voordele van “Music for Life” onder het alziend oog van Geert Faes die peter is van het project.

 

Bezoek van de Kerstman

zondag 20 december om 16 uur

Op zondag is er rond 16.00 uur het bezoek van de Kerstman waar alle kinderen zijn op uitgenodigd. Zijn lichtgevende brievenbus zal reeds geruime tijd op voorhand op de Markt staan waar de kinderen hun zelfgekleurde tekening kunnen insteken. De in te kleuren prent kan afgehaald worden bij de handelaars en de horeca in de loop van de maand december. De kerstman zal vele cadeautjes uitdelen! Ondertussen brengen de zingende sneeuw-mannen de sfeer erin.

 

Lichtfestival

zondag 20 december om 19 en 20.30 uur

Zondagavond 20/12 worden alle lichten op de markt gedoofd, wordt de N9 in het centrum in beide richtingen afgesloten en worden gigantische projectoren in stelling gebracht om het publiek te laten genieten van een prachtig lichtspektakel op het stadhuis. Door middel van projectie zal het stadhuis tot leven komen. Deze lichtshow wordt tweemaal vertoond: om 19.00 uur en om 20.30 uur. Filmen is toegestaan, foto's nemen ook maar flitsen wordt ten strengste verboden.

In het kader van het feestjaar 775 jaar Eeklo wordt dit beslist de kers op de taart!

lichtfestival 

 

Wij hopen met dit kerstshoppingfestival in Eeklo, centrumstad van het Meetjesland,  uit te pakken met de gezelligste kerstsfeer die alle Meetjeslanders overtuigt om ons kerstdorp te bezoeken en hun kerstboodschappen in onze stad te doen.

 

MEER INFO

Eddy Deketelaere 0475 73 95 66 - eddy@bakkerei.be

Yves Deleyn 0478 57 87 30 - yves@immoyves.be

 

 


 

Heeft u een handelszaak in Eeklo en wenst u op de hoogte te zijn van activiteiten, werken, ... in uw straat? Registreer u nu via deze fiche.

 

Een vertegenwoordiging van de Eeklose ondernemers groepeert zich in een adviesraad: de economische raad

Hoe maakt u zich bekend als mogelijke leverancier voor de stad Eeklo? Klik hier.

 


 

Eeklo als economisch centrum

Eeklo behoudt het evenwicht tussen aandacht voor de detailhandel in het kernwinkelgebied en de diversiteit aan bedrijven op (nu nog) twee industrieterreinen aan de rand van de stad. Ondernemend Eeklo wordt op geregelde tijdstippen onder de aandacht geplaatst. De uitreiking van de THEO-awards (Trofee Hedendaags Eekloos Ondernemen) is na drie edities al één van dé evenementen van het jaar.

 

Eeklo werkt verder aan zijn economisch profiel. Op korte tot middellange termijn komen er een drietal industriezones bij: bijkomende zones aan Kunstdal en aan Nieuwendorpe en een nieuw industrieterrein in Balgerhoeke, langs de expresweg N49.

 


Tegelijkertijd worden de winkels en de detailhandel in het centrum niet uit het oog verloren. Eeklo heeft vele winkels in het centrum en een winkelcentrum Krüger in de Stationsstraat. De Dag van de Klant in september is een grandioos succes; de zomerbraderie krijgt een nieuwe impuls en wordt tot Zomershopping omgedoopt. De wekelijkse markt op donderdagvoormiddag, met meer dan 80 marktkramen, is een trekpleister voor de regio. Enkele keren per jaar is er een markt met een beetje meer: de 1 mei Avond- en Tamboermarkt, de jaarmarkt (tien dagen na Pinksteren) en de Dag van de Markt (eind juni).

De verschillende dekenijen en de horeca slaan geregeld de handen in mekaar om de winkelende bezoeker een extraatje te bieden. Uiteraard speelt het feel-good-gevoel bij het winkelen en terrasjes-zitten een grote rol. Vandaar dat het wachten is op de ring die de stad richting Gent moet ontsluiten, zodat het centrum meer leefbaar wordt. 


Ondertussen werd het parkeerbeleid al aangepakt. Naast de al bestaande betaalzones werden enkele blauwe zones ingevoerd. Op die manier is er meer rotatie in het verkeer en is er meer ruimte om te parkeren dichtbij het centrum. Bovendien kan u gratis een kleine boodschap (krant, brood,...) doen. Als u maar een kwartiertje parkeert, kan u een gratis ticket halen.

 

 

Heeft u als (beginnende) ondernemer vragen?

Wenst u als onderneming in de bedrijvengids van deze website te staan? Klik hier voor het inschrijvingsformulier.

 

Informatie over:
KMO / industriezone

Winkels - detailhandel

Markt in Eeklo

Verenigingen voor ondernemers

THEO's

Economische raad

 

 

Interessante links:

Agentschap Ondernemen (www.agentschapondernemen.be)

Hinder Openbare Werken (www.vlaanderen.be/hinderopenbarewerken)

Nationale Bank van België (www.nbb.be)

lokale economie

Stadskantoor

Industrielaan 2

9900 Eeklo

 

Nicole Daelemans

tel. 09 218 29 07

fax 09 218 28 01

e-mail: nicole.daelemans@eeklo.be

 

Grote kaart

 

 


Zoeken