Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / leren&werk / ondernemen

ondernemen

actie paashaas 

 

Paasactie Eeklo

Van 16 maart t.e.m. 5 april zijn er bij heel wat Eeklose winkeliers paashaasjes verstopt. Vind er 10 en win mooie prijzen! 

 

Deponeer je ingevulde kaart vóór 12 april in de brievenbus in het stadhuis van Eeklo (Markt) en wie weet win je wel één van de talrijke waardebonnen!

Wedstrijdformulieren kan u vinden bij de vele deelnemende winkeliers in Eeklo.Volg ook de extra tips op Facebook & Twitter

www.facebook.com/eeklo of www.twitter.com/stadeeklo 

 

 

 

 

 pand12

 

 floristjan

 

 

 tekening satine

 

ACTIE HORECA 

Ook de Horeca Markt laat de paasklokken langskomen. Ze organiseren een kleurwedstrijd. De in te kleuren tekening vind je in de horecazaken op de Markt en via deze link.

 

Breng jullie kleurprent naar de bus in het stadhuis, vóór Paaszondag 5 april. Kom op Pasen (zondag 5 april) tussen 11 en 12 uur naar het ceremonieplein en geniet van een warme chocolademelk, een snoep en voor de ouders een glas wijn. 

 

Download hier de Paasactie-tekening

 

De ‘kunstenaartjes’ van de drie tekeningen die uit de bus komen, krijgen een mooie verrassing!

 

 

 

 


 

Heeft u een handelszaak in Eeklo en wenst u op de hoogte te zijn van activiteiten, werken, ... in uw straat? Registreer u nu via deze fiche.

 

Een vertegenwoordiging van de Eeklose ondernemers groepeert zich in een adviesraad: de economische raad

Hoe maakt u zich bekend als mogelijke leverancier voor de stad Eeklo? Klik hier.

 


 

Eeklo als economisch centrum

Eeklo behoudt het evenwicht tussen aandacht voor de detailhandel in het kernwinkelgebied en de diversiteit aan bedrijven op (nu nog) twee industrieterreinen aan de rand van de stad. Ondernemend Eeklo wordt op geregelde tijdstippen onder de aandacht geplaatst. De uitreiking van de THEO-awards (Trofee Hedendaags Eekloos Ondernemen) is na drie edities al één van dé evenementen van het jaar.

 

Eeklo werkt verder aan zijn economisch profiel. Op korte tot middellange termijn komen er een drietal industriezones bij: bijkomende zones aan Kunstdal en aan Nieuwendorpe en een nieuw industrieterrein in Balgerhoeke, langs de expresweg N49.
Tegelijkertijd worden de winkels en de detailhandel in het centrum niet uit het oog verloren. Eeklo heeft vele winkels in het centrum en een winkelcentrum Krüger in de Stationsstraat. De Dag van de Klant in september is al twee edities een grandioos succes; de zomerbraderie krijgt een nieuwe impuls en wordt tot Zomershopping omgedoopt. De wekelijkse markt op donderdagvoormiddag, met meer dan 80 marktkramen, is een trekpleister voor de regio. Enkele keren per jaar is er een markt met een beetje meer: de 1 mei Avond- en Tamboermarkt, de jaarmarkt (tien dagen na Pinksteren) en de Dag van de Markt (eind juni).

De verschillende dekenijen en de horeca slaan geregeld de handen in mekaar om de winkelende bezoeker een extraatje te bieden. Uiteraard speelt het feel-good-gevoel bij het winkelen en terrasjes-zitten een grote rol. Vandaar dat het wachten is op de ring die de stad richting Gent moet ontsluiten, zodat het centrum meer leefbaar wordt. 


Ondertussen werd het parkeerbeleid al aangepakt. Naast de al bestaande betaalzones werden enkele blauwe zones ingevoerd. Op die manier is er meer rotatie in het verkeer en is er meer ruimte om te parkeren dichtbij het centrum. Bovendien kan u gratis een kleine boodschap (krant, brood,...) doen. Als u maar een kwartiertje parkeert, kan u een gratis ticket halen.

 

Heeft u als (beginnende) ondernemer vragen?

Wenst u als onderneming in de bedrijvengids van deze website te staan? Klik hier voor het inschrijvingsformulier.

 

Informatie over:
KMO / industriezone

Winkels - detailhandel

Markt in Eeklo

Verenigingen voor ondernemers

THEO's

Economische raad

 

 

Interessante links:

Agentschap Ondernemen (www.agentschapondernemen.be)

Hinder Openbare Werken (www.vlaanderen.be/hinderopenbarewerken)

Nationale Bank van België (www.nbb.be)

lokale economie

Stadskantoor

Industrielaan 2

9900 Eeklo

 

Nicole Daelemans

tel. 09 218 28 59

fax 09 218 28 01

e-mail: nicole.daelemans@eeklo.be

 

gesloten op

  • vrijdag 1 mei 2015
  • donderdag 14 mei 2015 (Hemelvaart)
  • vrijdag 15 mei 2015
  • maandag 25 mei 2015 (Pinksterweekend). 

  

Grote kaart

 

 


Zoeken