Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / leren&werk / ondernemen

ondernemen

kerstshoppingfestival

 

 

De Economische Raad, de Adviesraad voor Cultuur Eeklo, OKEE, Horeca Markt, Krügershopping, Horeca Meetjesland en stad Eeklo slaan de handen in elkaar voor het eerste kerstshoppingfestival! In het weekend van 19, 20 en 21 december worden de Markt en het ceremonieplein omgedoopt tot een kerstdorp. Er komen kerstkraampjes, waar kerstartikelen maar ook hapjes en drankjes kunnen gekocht worden.

 

De handelaars in het centrum krijgen de kans om een kerstornament aan te kopen. Dit ornament van Eeklose makelij is een bol met gouddraad en een lampje in. Deelnemende handelaars kunnen dit in de etalage plaatsen en zo een leuke kerst-sfeer brengen in het centrum. De terugkerende versiering in de verschillende zaken benadrukt de samenhorigheid en samenwerking. Handelaars die meedoen aan de actie dingen mee naar de mooiste kerstetalage via een sms-wedstrijd. De handelaars zullen speciale kerstmunten ter waarde van € 2 kunnen uitdelen aan hun cliënteel die zij dan kunnen verbruiken op de Kerstmarkt.

Ook de ondernemers van de industrieterreinen participeren via diverse sponsorformules. Op vrijdag 19 december organiseert OKEE een heuse afterwork-drink om de kerstvakantie feestelijk in te zetten. De deelnemende handelszaken zullen dan langer open zijn voor een kerstnocturne. Na sluitingstijd van de winkels zakken de zaakvoerders met hun personeel en klanten af naar het kerstdorp dat doorgaat tot middernacht.

In het kerstdorp vind je een hoofdstand van Horeca Markt en chalets die uitgebaat worden door zelfstandige ondernemers en verenigingen. Het ganse weekend is er animatie in de stad: muzikale intermezzo’s, tekenwedstrijd voor de kinderen, sfeervolle muziek en verlichting,...

Op zondag om 15 uur komt de apotheose met het bezoek van de Kerstman. Alle kinderen zijn welkom. Zijn lichtgevende brievenbus zal reeds geruime tijd op voorhand op de Markt staan. De kinderen kunnen er hun zelfgekleurde tekening insteken. De te kleuren prent kan afgehaald worden bij de handelaars en in de horeca in de loop van de maand december.

De organiserende handelaars hopen dat alle Meetjeslanders het Eeklose Kerstdorp bezoeken en er hun kerstboodschappen doen. De stad participeert als partner met een logistieke en financiële bijdrage in de promotie en animatie.

Geïnteresseerd om een kerstkraampje uit te baten:
Eddy Deketelaere, 0475 73 95 66 - eddy@bakkerei.be
Yves Deleyn, 0478 57 87 30 - yves@immoyves.be


 flyer kerstshoppingfestival

 

 


 

Heeft u een handelszaak in Eeklo en wenst u op de hoogte te zijn van activiteiten, werken, ... in uw straat? Registreer u nu via deze fiche.

 

Een vertegenwoordiging van de Eeklose ondernemers groepeert zich in een adviesraad: de economische raad

 

Hoe maakt u zich bekend als mogelijke leverancier voor de stad Eeklo? Klik hier.

 


 

Eeklo als economisch centrum

Eeklo behoudt het evenwicht tussen aandacht voor de detailhandel in het kernwinkelgebied en de diversiteit aan bedrijven op (nu nog) twee industrieterreinen aan de rand van de stad. Ondernemend Eeklo wordt op geregelde tijdstippen onder de aandacht geplaatst. De uitreiking van de THEO-awards (Trofee Hedendaags Eekloos Ondernemen) is na drie edities al één van dé evenementen van het jaar.

 

Eeklo werkt verder aan zijn economisch profiel. Op korte tot middellange termijn komen er een drietal industriezones bij: bijkomende zones aan Kunstdal en aan Nieuwendorpe en een nieuw industrieterrein in Balgerhoeke, langs de expresweg N49.
Tegelijkertijd worden de winkels en de detailhandel in het centrum niet uit het oog verloren. Eeklo heeft vele winkels in het centrum en een winkelcentrum Krüger in de Stationsstraat. De Dag van de Klant in september is al twee edities een grandioos succes; de zomerbraderie krijgt een nieuwe impuls en wordt tot Zomershopping omgedoopt. De wekelijkse markt op donderdagvoormiddag, met meer dan 80 marktkramen, is een trekpleister voor de regio. Enkele keren per jaar is er een markt met een beetje meer: de 1 mei Avond- en Tamboermarkt, de jaarmarkt (tien dagen na Pinksteren) en de Dag van de Markt (eind juni).

De verschillende dekenijen en de horeca slaan geregeld de handen in mekaar om de winkelende bezoeker een extraatje te bieden. Uiteraard speelt het feel-good-gevoel bij het winkelen en terrasjes-zitten een grote rol. Vandaar dat het wachten is op de ring die de stad richting Gent moet ontsluiten, zodat het centrum meer leefbaar wordt. 


Ondertussen werd het parkeerbeleid al aangepakt. Naast de al bestaande betaalzones werden enkele blauwe zones ingevoerd. Op die manier is er meer rotatie in het verkeer en is er meer ruimte om te parkeren dichtbij het centrum. Bovendien kan u gratis een kleine boodschap (krant, brood,...) doen. Als u maar een kwartiertje parkeert, kan u een gratis ticket halen.

 

Heeft u als (beginnende) ondernemer vragen?

Wenst u als onderneming in de bedrijvengids van deze website te staan? Klik hier voor het inschrijvingsformulier.

 

Informatie over:
KMO / industriezone

Winkels - detailhandel

Markt in Eeklo

Verenigingen voor ondernemers

THEO's

Economische raad

 

 

Interessante links:

Agentschap Ondernemen (www.agentschapondernemen.be)

Hinder Openbare Werken (www.vlaanderen.be/hinderopenbarewerken)

Nationale Bank van België (www.nbb.be)

lokale economie

Stadskantoor

Industrielaan 2

9900 Eeklo

 

Nicole Daelemans

tel. 09 218 28 59

fax 09 218 28 01

e-mail: nicole.daelemans@eeklo.be

 

  

Grote kaart

 

 


Zoeken