Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / mobiliteit&werken / verkeershinder in juni 2018

verkeershinder in juni 2018

Verkeershinder door:

wegenwerken - andere omstandigheden

(Ben je ondernemer? Wat kan je doen bij hinder door openbare werken?) 

 

nieuwsbrief button

(Ik wil mij graag uitschrijven voor de mail)


 

Verkeershinder door WEGENWERKEN 

NIEUW VLAMINGSTRAAT - 4 t.e.m. 6 juli 2018

NIEUW COCQUYTSTRAAT - 27 t.e.m. 29 juni 2018

 MAROYENDAM - 3 dagen tussen 14 en 28 juni 2018

 NETUITBREIDINGEN OP VERSCHILLENDE LOCATIES - 4 juni t.e.m. eind augustus 2018

 RAVERSCHOOTSTRAAT-SLACHTHUISSTRAAT-NIJVERHEIDSKAAI-NIEUWENDORPE - 31 mei t.e.m. 13 juli 2018

 BRUGSESTEENWEG - 9 april t.e.m. eind augustus 2018

 EXPRESSWEG - 26 februari t.e.m. 6 juli 2018

 FIETSBRUG BALGERHOEKE – nog geen einddatum

 

Beëindigde werken

 NETUITBREIDINGEN OP VERSCHILLENDE LOCATIES - 4 juni t.e.m. eind augustus 2018

 KORTE MOEIE-MANDEWEEGSKEN-DOORNSTRAAT-HOGE BOSSTRAAT-BOTERHOEK - 4 t.e.m. 7 juni 2018

 MOLENSTRAATJE - 28 mei tot 15 juni 2018 (10 dagen) werken 0procent

Vlamingstraat - 4 tot en met 6 juli 2018

Wegens nutsvoorzieningswerken wordt de Vlamingstraat afgesloten van woensdag 4 juli tot en met vrijdag 6 juli 2018. 

 


werken 0procent

Cocquytstraat - 27 t.e.m. 29 juni 2018

Wegens nutsvoorzieningswerken wordt de Cocquytstraat afgesloten van woensdag 27 juni tot en met vrijdag 29 juni 2018. Hierdoor draait de rijrichting van de Vlamingstraat.werken 90pct

Maroyendam - 3 dagen tussen 14 en 28 juni 2018

Door boringen wordt de Maroyendam gedurende 3 dagen afgesloten tussen donderdag 14 en 28 juni 2018. 

 


werken 0procent

Netuitbreidingen op verschillende locaties - 4 juni t.e.m. eind augustus 2018

In opdracht van Eandis zijn er van 4 juni tot eind augustus op verschillende locaties netuitbreidingen van de elektriciteit ingepland.

 • In de omgeving van de expresweg worden er kabels geplaats in functie van nieuwe windturbines.
 • Er worden kabelwerken uitgevoerd in de Aalschootdreef, Bus, Peperstraat, Waaistraat, Hoogstraat, Moerstraat, Maroyendam en Boterhoek
  Een eerste fase start op 4 juni in de Aalschootdreef om zo op te schuiven richting Bus en Peperstraat.


werken 0procent

Raverschootstraat-Slachthuisstraat-Nijverheidskaai-Nieuwendorpe - 31 mei t.e.m. 13 juli 2018

In opdracht van Aquafin worden er vanaf 7 juni rioleringswerken uitgevoerd op het kruispunt Slachthuisstraat-Nieuwendorpe en ter hoogte van Raverschootstraat 329. Wanneer de asfaltwerken door omstandigheden niet klaar zijn, dan schuiven deze werken mee op.

De werken kaderen in de optimalisatie van de collectoren en worden uitgevoerd door Besix NV. De ingrepen zorgen ervoor dat er minder regenwater naar de zuiveringsinstallatie wordt afgevoerd maar in het oppervlaktewater terechtkomt.

 

Detailplanning van de rioleringswerken onder voorbehoud van weersomstandigheden:

 • Van 31 mei tot 8 juni wordt de Leikensweg onderbroken tussen Dullaert en Zandstraat.
 • Van 7 juni tot 13 juli wordt de Raverschootstraat volledig onderbroken ter hoogte van de Ringlaan. Het op en afrijden van de ring zal niet mogelijk zijn. De Ringlaan zelf blijft vrij. De Raverschootstraat wordt doodlopend vanaf de Galgenstraat. De Ringlaan is te bereiken via de Industrielaan en via de Galgenstraat naar de Brugsesteenweg.
 • Van 7 juni tot 13 juli wordt het kruispunt Slachthuisstraat-Nijverheidskaai-Nieuwendorpe afgesloten voor alle verkeer. Omrijden kan via Industrielaan of Tieltsesteenweg.


werken 10pct

Brugsesteenweg - 9 april t.e.m. eind augustus 2018

Van 9 april tot eind augustus 2018 worden de wegeniswerken uitgevoerd:

 • Fase 1 - 9 tot en met 13 april 2018: ter hoogte van de kruising tussen de Sint-Jansdreef en Brugsesteenweg worden er werken aan de waterleiding  uitgevoerd. De Brugsesteenweg wordt hierdoor doodlopend komende van de R43 (Ringlaan). De handelszaken zijn bereikbaar via de ovonde. Er is een omleiding via Brugsesteenweg - R43 - Leopoldlaan en een omleiding via D. Goethalsstraat - Raverschootstraat – Galgenstraat. 
 • Fase 2 - 16 april tot en met 4 mei 2018: rioleringswerken vinden plaats tussen de ovonde en het tankstation. Over dit deel is de weg afgesloten. De handelszaken zijn bereikbaar via de Sint-Jansdreef. 
 • Fase 3 - 7 mei tot en met 15 juli 2018 (start bouwverlof): riolerings- en wegeniswerken vinden plaats tussen het tankstation en de Sint-Jansdreef. Dit deel van de Brugsesteenweg is afgesloten. De handelszaken zijn bereikbaar via de ovonde.

 

Tijdens het bouwverlof zal de Brugsesteenweg worden opengesteld met een tijdelijke verharding. Dit betekent dat langzaam verkeer over het volledige traject van de werken mogelijk zal zijn. Vanaf 6 augustus 2018 worden de werken tussen ovonde en tankstation verder afgerond tegen eind augustus. De handelszaken zijn bereikbaar via de Sint-Jansdreef.

 


werken 75pct

Expressweg - 26 februari t.e.m. 6 juli 2018

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 26 februari 2018 met structureel onderhoud op de Expressweg (E34/N49) tussen Eeklo en Maldegem. In de beide richtingen wordt het betonnen wegdek vervangen door asfalt. Dit zal het geluid van het verkeer sterk reduceren voor de omliggende bewoners. 

 

Tijdens de werken rijdt het verkeer in beide richtingen over één rijstrook, in Eeklo begint de onderbreking ter hoogte van de tunnel in Balgerhoeke. 

Ook gaan de op- en afritten dicht en moet het verkeer omrijden. Voor de veiligheid geldt er een snelheidsbeperking van 70km/u aan de werfzone. Het einde van de werken wordt verwacht tegen de zomer van 2018.

Op 2 mei wisselt de werf van kant en legt de aannemer asfalt op de E34 in de richting van Antwerpen. De geplande data hangen af van de weersomstandigheden. 

 

Meer info vindt u op de website van Het Agentschap Wegen en Verkeer

 


Fietsbrug Balgerhoeke

Wegens ernstige schade aan de fietsbrug in Balgerhoeke, heeft Waterwegen en Zeekanaal beslist om voor de veiligheid de brug onmiddellijk te sluiten. De fietsers kunnen over de brug van de Oude Staatsbaan.

 

fietsbrug Balgerhoeke 251116 AE 

(Albert Everaert)


 

Beëindigde werken


Netuitbreidingen op verschillende locaties - 4 juni t.e.m. eind augustus 2018

In opdracht van Eandis zijn er van 4 juni tot eind augustus op verschillende locaties netuitbreidingen van de elektriciteit ingepland.

 • Ook in de Blakstraat en de Galgenstraat is een netuitbreiding voorzien van 4 tot 19 juni. Hier zal het verkeer in beide richtingen de werf kunnen passeren. 

 

Korte Moeie-Mandeweegsken-Doornstraat-Hoge Bosstraat-Boterhoek - 4 t.e.m. 7 juni 2018

In de week van maandag 4 tot en met donderdag 7 juni zijn asfalteringswerken voorzien in enkele straten. Hierbij wordt de bovenste laag afgeschraapt en een nieuwe toplaag aangebracht. Deze werken worden uitgevoerd in opdracht van de stad door aannemer Abog NV uit Wetteren.

Gedurende de werken is geen verkeer toegelaten in de straat. Er is per werfzone een omleiding voorzien voor doorgaand verkeer.

Detailplanning van de asfaltwerken onder voorbehoud van weersomstandigheden:

 • 4 juni: Affrezen van toplaag Korte Moeie en Mandeweegsken 
 • 5 juni: Asfalteren van Mandeweegsken tot aan oprit Ontex. Affrezen van toplaag Doornstraat, Hoge Bosstraat ter hoogte van Koude Keuken huisnummers 6-8 en Boterhoek ter hoogte van huisnummer 2 
 • 6 juni: Asfalteren Korte Moeie, Hoge Bosstraat ter hoogte van Koude Keuken huisnummers 6-8 en Boterhoek ter hoogte van huisnummer 2 
 • 7 juni: Asfalteren van Doornstraat 

Molenstraatje - 28 mei t.e.m. 15 juni 2018 (10 werkdagen)

Tussen 28 mei en 15 juni zal het Molenstraatje gedurende 10 werkdagen afgesloten zijn voor nutsvoorzieningswerken. Ook Aalstgoed kan in die persiode enkele dagen onderbroken zijn.


Verkeershinder door ANDERE OMSTANDIGHEDEN 

Vlamingstraat - 29 mei tot en met 1 juni 2018

Door werken aan een woning wordt de Vlamingstraat afgesloten van dinsdag 28 mei tot en met vrijdag 1 juni. Hierdoor moet het verkeer komende van de Sterrestraat verplicht naar links.

 

Zomerkermis - woensdag 30 mei tot en met maandag 4 juni 2018

Door de zomerkermis is het van dinsdag 29 mei 12.30 uur tot en met dinsdag 5 juni 11.00 uur verboden te parkeren en stil te staan op het Marktplein en de Markt (huisnummer 2 t.e.m. 16). De toegang is op dat moment ook verboden voor alle verkeer. Er wordt een omleiding voorzien vanaf het kruispunt Stationsstraat/Raamstraat - Lijnendraaierstraat - Kerkstraat. Op donderdag 31 mei is deze omleiding niet van toepassing. De omleiding voor de jaarmarkt kan dan worden gevolg. (zie verder) 

 

Schapendag - zondag 3 juni 2018

Voor Schapendag wordt op zondag 3 juni van 11 tot 18 uur de Bus éénrichtingsverkeer, tussen de Peperstraat en Noordbusakker, in de richting van de Noordbusakker. Er wordt een omleiding voorzien via de Noordbusakker-Vrombautstraat.

 

Dullaert - vrijdag 8, maandag 11 en dinsdag 12 juni 2018

Voor het plaatsen van een mobiele kraan, wordt de dullaert op 8, 11 en 12 juni steeds tussen 6 en 19 uur afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien via de Euerardstraat en H. Consciencestraat.

 

Zilverstraat - vrijdag 15 juni

Wegens een verhuis wordt de Zilverstraat afgesloten op vrijdag 15 juni. Er wordt een omleiding voorzien via de Prinsenhofstraat, Teirlinckstraat en Boelare.

 

NIEUW Wereldkampioenschap Voetbal op groot scherm - tussen 18 juni en 15 juli 2018

Voor het uitzenden van de wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal, worden er enkele maatregelen genomen. Deze dienen te worden gevolgd voor zolang er geen overlapping is met de maatregelen van de parkeervrije markt, deze laatste is steeds van toepassing (meer info komt later).

Het is verboden te parkeren en stil te staan in volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan en is de toegang er ook verboden:

 • marktplein
 • Markt, vanaf huisnummer 2 tot en met huisnummer 16

Dit verbod geldt op volgende dagen: 

 • maandag 18 juni van 15 tot 20 uur
 • zaterdag 23 juni van 12 tot 17 uur
 • donderdag 28 juni van 18 tot 23 uur 

Onder voorbehoud, indien de Rode Duivels zich hiervoor plaatsen, ook op:

 • maandag 2 juli van 18 tot 24 uur 
 • dinsdag 3 juli van 18 tot 24 uur
 • vrijdag 6 juli van 18 tot 24 uur
 • zaterdag 7 juli van 14 tot 20 uur
 • dinsdag 10 juli van 18 tot 24 uur
 • woensdag 11 juli van 18 tot 24 uur
 • zaterdag 14 juli van 14 tot 20 uur
 • zondag 15 juli van 15 tot 21 uur

 

Er wordt een omleiding georganiseerd voor het doorgaand verkeer van de N9 richting de Kerkstraat vanaf het kruispunt Stationsstraat/Raamstraat - Raamstraat - Lijnendraaierstraat - richting Kerkstraat. 

 

NIEUW Parkeervrije Markt

Net als vorige zomer zal de Markt parkeervrij gemaakt worden. Om een veilige omgeving te creëren is het verboden te parkeren in volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan. Ook is de toegang verboden, uitgezonderd plaatselijk verkeer:

 • marktplein
 • Markt, vanaf huisnummer 2 tot en met huisnummer 34

Het verbod geldt op volgende momenten:

 • zaterdag 23 juni van 7 uur tot en met maandag 25 juni 2 uur
 • donderdag 28 juni 13 uur (na de wekelijkse markt) tot en met zaterdag 30 juni 2 uur
 • zaterdag 4 augustus 8 uur tot en met zondag 5 augustus 21 uur
 • zaterdag 25 augustus 8 uur tot en met zondag 26 augustus 21 uur
 • zaterdag 1 september 8 uur tot en met zondag 2 september 21 uur

 

Ambachtendag - zondag 24 juni 2018

Voor Ambachtendag wordt op zondag 24 juni van 11 tot 18 uur de Bus éénrichtingsverkeer, tussen de Peperstraat en Noordbusakker, in de richting van de Noordbusakker. Er wordt een omleiding voorzien via de Noordbusakker-Vrombautstraat.

 

Bouwpunttriatlon - zondag 24 juni 2018

Het is voor de Bouwpunttriatlon van zaterdag 23 juni 8 uur t.e.m. zondag 24 juni 20 uur verboden om te parkeren en stil te staan in volgende straten:

 • Onze-Lieve-Vrouwstraat
 • Jachthaven

 

Op zondag 24 juni, tussen 12 en 17 uur, is het verboden te parkeren en stil te staan en de toegang is er verboden in volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan:

 • Ambachtenstraat
 • Industrielaan
 • Nieuwendorpe
 • Raverschootstraat, tussen Raverschootbrug en de Ringlaan
 • Ringlaan, tussen de Raverschootstraat en de Industrielaan
 • Slachthuisstraat, tussen de Industrielaan en Nieuwendorpe
 • Oosterdienstweg, tussen Nieuwendorpe en de Industrielaan 

 

Op zondag 24 juni, tussen 12 en 17 uur, is de toegang verboden in volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan:

 • Jachthaven
 • Ringlaan, tussen rondpunt AZ Alma en Nieuwendorpe
 • Onze-Lieve-Vrouwestraat 

 

Er wordt voor het doorgaand verkeer een omleiding voorzien via:

 • vanaf het rondpunt AZ Alma - Ringlaan - Leopoldlaan - Molenstraat - Koning Albertstraat - Tieltsesteenweg - kruispunt Tieltsesteenweg/Nijverheidskaai.
 • vanaf het kruispunt Tieltsesteenweg/Nijverheidskaai - Tieltsesteenweg - Raverschootstraat - kruispunt Raverschootstraat/Ringlaan.

 

NIEUW Dwars door de Lembeekse bossen - zaterdag 14 juli 2018

Naar aanleiding van de Ledeganck Cyclo en VTT 'Wars door de Lembeekse bossen', is het op zaterdag 14 juli tussen 8 en 17 uur  verboden te parkeren en stil te staan in het Scoutspad, tussen de Geraniumlaan en Burgemeester L. Pussemierstraat. Hierdoor wordt het Scoutspad tijdelijk éénrichtingsverkeer.

 

NIEUW Retrokoers - zaterdag 21 juli 2018

Op zaterdag 21 juli vindt opnieuw een editie van de Retrokoers plaats in de buurt van de Huysmanhoeve. 

Volgende maatregelen zijn van 14 tot en met 16 uur van kracht:

De toegang tot volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan is verboden voor alle voertuigen:

 • Noordbusakker
 • Aalschotdreef
 • Aalstgoed
 • Bus, tussen Aalstgoed en de Huysmanhoeve

De toegang tot volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan is verboden voor alle voertuigen, uitgezonderd het plaatselijk verkeer:

 • Bus, tussen de Peperstraat en de Huysmanhoeve

 

Er wordt een omleiding voorzien voor het doorgaand verkeer richting Lembeke vanaf het kruispunt Peperstraat/Bus – Peperstraat – rotonde (bestaande signalisatie) – Vrombautstraat en verder richting Lembeke.

 


2018

verkeershinder mei 2018

verkeershinder april 2018

verkeershinder maart 2018

verkeershinder februari 2018

verkeershinder januari 2018

 

2017

verkeershinder december 2017

verkeershinder november 2017

verkeershinder oktober 2017

verkeershinder september 2017

verkeershinder in augustus 2017

verkeershinder in juli 2017

verkeershinder in juni 2017

verkeershinder in mei 2017

verkeershinder in april 2017

verkeershinder maart 2017

verkeershinder in februari 2017

verkeershinder in januari 2017

 

 


Zoeken